Teamfoto AFC JO8-3

Teamfoto AFC JO8-3

Knielend (van links naar rechts): Joep Meester, Nicolas Dijkstra, Thiago van Gennip en Jayden Starke
Staand (van links naar rechts): Stefan van Lier, Charel Jelles (leider), Steffen Gelfort, Jan Dijkstra (leider), Gijs te Ohmann en Stein Jelles

 

JO8-3 toernooiwinnaar bij FC Almere !!

4 juni 2018

Voor de laatste officiële wedstrijden van het seizoen 2017-2018 vertrokken we zondag 3 juni naar Almere voor het toernooi bij de plaatselijke FC Almere. Bij het zien van de poule-indeling gaven de beide coaches al aan dat het een zeer zware poule zou zijn: 2x Zeeburgia, FC Almere en AS80. Allemaal ploegen die fysiek sterke en behendige spelers de wei in sturen en gebrand waren op toernooiwinst.

We speelden op natuurgras en het leuke was dat alle wedstrijden op hetzelfde veld werden gespeeld waardoor er veel publiek was: trainers, begeleiders, familie. Alle ploegen staan bekend om hun fanatieke aanhang maar toch werd er ook gezellig onderling gesproken en geanalyseerd. Het weer was ook top.

De eerste wedstrijd speelden we tegen de 08-4 van Zeeburgia, een fysiek sterke ploeg. Vanaf de aftrap scoorde Zeeburgia de 1-0 en we dachten, wat gaat hier vandaag gebeuren? Het is van belang een toernooi met een goed resultaat te starten om te voorkomen dat je een Houdini act uit te kast moet toveren. AFC herpakte zich goed en er ontstond een mooie strijd maar helaas werd de wedstrijd met 5-3 verloren. De gedachten gingen terug naar 1988 toen Oranje eerst van de Sovjet Unie verloor om vervolgens alsnog Europees kampioen te worden …. Zou dat de jongens ook lukken?

De tweede wedstrijd speelden we tegen het 08-2 team van Zeeburgia, een talentvolle ploeg. Niet voor niets een selectieteam. Dit werd een ware thriller. Lang stond de brilstand op het bord totdat Joep uit een vrije trap de kruising vond wat de 1-0 eindstand betekende.

FC Almere en AS80 kenden wij nog van de competitie. FC Almere wonnen we met 3-1. Eerst de 1-0 voor AFC waarna Almere met een mooi afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde. Gijs scoorde de 2-1 eveneens uit een afstandsschot en daarna viel de 3-1 waarna de wedstrijd in de tas zat en de jongens de pot professioneel naar het einde brachten (toernooivoetbal :-)).

Toen de laatste wedstrijd tegen AS80, deze wedstrijd moest (liefst met ruime cijfers) worden gewonnen om kans te maken op de overwinning. We kenden AS80 nog van de competitie, toen wonnen we maar was het best spannend. Na de aftrap zaten we er meteen goed in. Steffen zette goed door aan de linkerkant van het veld waaruit de 1-0 kon worden gescoord. Daarna vielen er nog 3 doelpunten en was er dus flink aan het doelsaldo gewerkt. 

Na de laatste wedstrijd werden de coaches, Jan en Charel, bedankt voor hun inzet en goede coaching. Met o.a. AFC sokken had het cadeau een duidelijk “voetbaltintje”. De jongens kregen nog een naslagwerkje met alle wedstrijdverslagen van de website (voor later). En van de coaches kregen de jongens een voetbal + pompje. Wat een feest!!

De stand gaf aan 9 punten voor AFC en een goed doelsaldo. Dit betekende ook dat Zeeburgia 08-2 met 8 doelpunten verschil de laatste wedstrijd tegen AS80 moest winnen. Een zinderende apotheose volgde: de mannen van AFC die arm in arm de laatste minuten van die partij volgden en AS80 hartstochtelijk aanmoedigden. Toen het laatste fluitsignaal klonk waren de mannen door het dolle heen en renden over het veld. Allemaal keihard gewerkt en goed gevoetbald. Hoe mooi is het om einde seizoen met de hoofdprijs naar huis te gaan?

De prijsuitreiking volgde en na een verdiend ijsje werden de medailles opgehaald en kreeg het team een mooie beker waar ze allemaal met trots naar zullen kijken. Toen de speaker AFC JO8-3 noemde hoorden wij Zeeburgia zeggen: “AFC JO8-3 ?? ik dacht dat het JO8-1 was??”. Kun je een mooier compliment krijgen na zo’n enerverende voetbaldag ?

Coaches, ouders, spelers, nogmaals dank voor een leuk seizoen en op naar het mini WK!

 

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
Geen stand bekend

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend (voor de laatste week)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site