Teamfoto AFC JO19-2

Teamfoto AFC JO19-2

 

AFC A2-Kon HFC A1

30 november 2016

AFC A2 – Koninklijke HFC A1  3-1 (1-0)

“ Koninklijke Overwinning “

Weer hadden wij het geluk dat we thuis op een prachtige dag mochten aantreden voor een ware  klassieker: Onze AFC tegen de Koninklijke HFC! Twee clubs uit Noord Holland met een enorme traditie, de een nog ouder dan de ander en ook directe rivalen in de strijd voor de aansluiting  met de hogere posities op de ranglijst. We begonnen met Gijs in de goal en Anwar stond, door de blessure van Mitch,  weer eens centraal achterin met Jasper, daarnaast op links Noah en op rechts Dilivio, op het middenveld Thomas, Berkay (uit de B1) en Guiliano, voorin Ayrton, Teun en Jaymee. We begonnen meteen goed: uit een voorzet van Teun, schiet Jaymee op de lat en daarna volgen enkele kansen via schoten van oa Berkay, Jasper en meerdere vrije trappen , meestal genomen door Anwar  die niet tot het gewenste resultaat leiden.  Daarna nog de mooie solo van Guiliano door de hele verdediging, maar die strandt helaas. Ook de kans van Ayrton, die alleen voor de keeper komt , gaat er niet in! Dan is het vlak voor rust toch raak: Een pass van Berkay over de verdediging heen, komt bij Thomas, die net geen buitenspel staat en goed binnenschiet. De verdiende 1-0 is een feit, want AFC heeft verreweg de meeste aanspraak op een goal. Daarna krijgt HFC een van zijn spaarzame kansen, als hun voorzet  net voor de goal langs gaat. We rusten met 1-0.

Na rust gaan we verder waar we gebleven waren en krijgen meteen vlak achter elkaar twee enorme kansen: Eerst mist Ayrton uit een goede voorzet van Dilivio en daarna schiet Jaymee over voor een lege goal uit een pass van Teun! Het is de zoveelste kans in deze wedstrijd, waar AFC domineert en deze wedstrijd al lang had kunnen beslissen. Eindelijk valt dan toch de 2-0 als Teun scoort uit een rebound na een corner van Anwar. De opluchting langs de kant is groot, want bij zoveel gemiste kansen , weet je hoe het soms kan aflopen… Daarna valt ook nog de 3-0 als Ayrton via een pass aan de rechter kant van Thomas de keeper behendig omspeelt en de bal laag in de linkerhoek schiet! Eindelijk gaat het nu wel goed! Daarna neemt AFC gas terug en krijgt HFC wat meer vat op het spel. HFC zit eigenlijk de hele wedstrijd erboven op en we krijgen daardoor al de hele wedstrijd niet eens zoveel ruimte, de duels blijven fel en het spel golft daarna heen en weer. Gimyno heeft inmiddels Jaymee vervangen en Maxim komt voor de onvermoeibare Guiliano, die helaas geblesseerd raakt. Ook Jasper valt uit, als hij een klap op zijn oor krijgt ( het oor met het nieuwe trommelvlies!, alles viel mee gelukkig…) en van de schrik zijn verdedigende actie niet goed kan afmaken en de bal gevaarlijk voorkomt, maar Dilivio grijpt gelukkig op tijd in!

Dan komt Mitch alsnog in het veld om de wedstrijd vol te maken. HFC redt uiteindelijk de eer door na een goede aanval nog een keer te scoren: 3-1. Dat is tevens de eindstand en AFC boekt zijn 5e, , verdiende thuisoverwinning: De helft van de competitie is gespeeld en als we de balans opmaken, betekent dat we van de 11 duels,  6 x uit speelden en 5x thuis, alle thuisduels werden gewonnen, uit speelden we 3x gelijk en we verloren 3x. Een goed resultaat, nl een gedeelde 4e plaats, en zeker kans op meer, getuige het feit,  dat we met iets meer geluk bij de beoordeling door de arbitrage veel hoger hadden kunnen staan! Mannen het gaat goed, veel succes met de 2e helft van de competitie te beginnen volgende week, weer thuis,  tegen Be Quick!  En Berkay: Dank voor de uitstekende invalbeurt!

Opstelling AFC: Gijs van Zetten; Dilivio Linger, Jasper Deur (Mitch Willems), Anwar Bensabouh, Noah Beukeboom; Guiliano With (Maxim Perels), Thomas Schaap, Berkay Kara; Ayrton Dol, Teun Cools en Jaymee Kambel (Gimyno Cumberbach). Afwezig (blessure): Damian Karpentier en Haike Blommesteijn.

Interview Gijs van Zetten

Wat vond je van de wedstrijd?

Allereerst een zeer verdiende overwinning!  HFC was niet al te gevaarlijk zeker de 1e helft niet. Ze waren overigens wel  fel en zaten erboven op! Daar gingen wij overigens opvallend  goed in mee,  en dat was cruciaal! Dat ging lang goed, maar eigenlijk vond ik dat na de 2-0 de wedstrijd dood was. Wij namen gas terug en de wedstrijd ging daarna meer op en neer….

Het viel me op dat je vaak de bal uitrapte, zodat er niet vaak van achteren kon worden opgebouwd. Waarom deed je dat?

  • Ze zaten er dus bovenop, gaven weinig ruimte weg en gaven meteen druk, zodat we ook minder mogelijkheden hadden om rustig op te bouwen. Ik wilde geen risico nemen!

Ruben en jij keepen nu om de wedstrijd, eerst was het om de 2 wedstrijden. Waarom?

  • We hebben in onderling overleg met de trainer besloten dat dit beter is, met name voor het ritme, na 2 wedstrijden zijn de jongens te veel gewend aan een keeper, dus dit is beter en je staat weer sneller op goal, het is anders wel lang wachten!

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
Geen stand bekend

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend (voor de laatste week)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site