Teamfoto AFC JO13-4

Teamfoto AFC JO13-4

Voorste rij v.l.n.r.: Rens van Batenburg, Esmad El Refaey, Fedde Hartog, Tijmen Vis, Alessio Landzaat, Daeley Naber, Nicolas Sala, Jehnoah Leonard, Julian Short
Achterste rij v.l.n.r.: Jesse Bollen (assistent-trainer), Rens Schellingerhout (assistent- trainer), Janoa Elias, Tal Shenkman, Yannick Boerleider, Luca Hamersma, Daniel van den Broek, Duncan Lionarons, Sascha Shenkman, Dillon Bijlsma (trainer/coach)

 

KOP OP!

25 september 2016

KOP OP!

Update 013-4

Het leek de afgelopen twee weken wel of er een pers-embargo was bij het normaliter toch niet mediaschuwe 013-4. Blessuregolf?? Team in zak en as? Mindere resultaten? Slechte sfeer? Nee hoor… Niets is minder waar! Onze publiekslievelingen zijn juist zeer voortvarend uit de startblokken gekomen in de competitie. Wat heet: lees snel verder over de avonturen van onze strijders…

Sporting Martinus-AFC 1-2

Eerst was daar de competitieouverture tegen Sporting Martinus. Omdat onze mannen die dag ook acte de presence gaven in een commercial, werd de ploeg omringd door een aantal cameraploegen, in een heuse spelersbus naar Amstelveen gechauffeerd. Als dat maar goed gaat want zoveel lol en aandacht van de pers zou eventueel gevolgen kunnen hebben voor de focus. Vakman Tjidako wist zijn ploeg echter met beide benen op de grond te houden en AFC waste varkentje Martinus die dag nauwkeurig.

De beide AFC-doelpunten werden gemaakt door Matthijs. Het eerste doelpunt kwam uit een geweldige rush van, de door Pirmin gelanceerde, Jelle, die het overzicht behield en onzelfzuchtig breed legde op zijn mee gestormde secondant Matthijs. De tweede treffer was wederom van wereldklasse. Matthijssie sneed naar binnen bij een prachtige vrije trap van Jesse om met een volley de Martinus keeper volstrekt kansloos te laten. Staat nog op camera ook en dingt mee naar doelpunt van het jaar... Game, set & match?? Ja en nee: Milos voorkwam diep in blessuretijd nog de (onverdiende) gelijkmaker door onze als altijd uitblinkende keeper Flemming te hulp te schieten op de lijn, net als Jamie eerder in de eerste helft. Victor, Floris & Liam smoorden daarvoor samen alle counters in de kiem…

De spanning was deze middag trouwens echt om te snijden: de toeschouwers kregen als het ware een finale voorgeschoteld. Terugblikkend kan het ook best zo zijn dat het kampioenschap die middag al is beslist want Sporting Martinus bleek een geduchte tegenstander en is bijna zeker onze grootste concurrent.

Amstelveen-AFC 0-16

Bij de tweede wedstrijd was er onze technische staf veel aan gelegen om een dik gedrukt visitekaartje af te geven tegen Amstelveen. Deze ploeg had de week daarvoor met 13-0 verloren van onze buurman Buitenveldert en dit resultaat moest hoe dan ook overtroffen worden om op doelsaldo aan kop te komen en te laten zien wie de baas in deze poule is.

Er werden in de eerste helft te weinig kansen verzilverd anders was de teller al voor rust in de dubbele cijfers terecht gekomen. Na rust ging het op een super-offensieve opstelling overgestapte AFC op jacht naar minimaal 9 extra treffers. “No mercy” en simpel voetballen was nu het motto en binnen 10 minuten stond de teller daardoor op 14-0!!! Nu was het tijd voor plezier en beloningen en onze keeper Flemming werd in de spits geposteerd om zijn eerste treffer ooit in het rood-zwart te maken: alle ballen op Flemming! Flem is in de spits net zo koelbloedig als onder de lat en met een poeier van jewelste tekende hij de 15e treffer aan, terwijl tweede keeper en noeste back Sam het hok bewaakte…

Nu was het de beurt voor ons andere kettingslot op de deur Liam om een goal mee te pikken en Liam kreeg de eer om vlak voor het eindsignaal de stand op 16-0 te zetten. Amstelveen was getrakteerd op een genadeloos pak slaag en 013-4 was koploper op basis van dit riante doelsaldo. Vooral dankzij de vastberadenheid en aanvoer van onze middenvelders Jesse, Jelle & Jamie (de drie J-s) had de doelpuntenmachine in de tweede helft geen seconde gehaperd met alweer een record tot gevolg, want nog niet eerder wist ons team met 16 goals verschil te winnen. Klasse mannen!

(Doelpuntenmakers: Ruben 6x, Wik 2x, Pirmin, Wolf, Milos, Jamie, Finn, Matthijs, LIAM & FLEMMING)

AFC-Roda 23 6-1

Soms kun je ook te “errug” uit je slof schieten in de jacht op de eeuwige roem…

De KNVB nam Amstelveen na twee zware verliespartijen midweeks uit de competitie met als gevolg dat ons team zonder punten gemorst te hebben terugviel van trotse koploper tot middenmoter vanwege het mindere aantal gespeelde wedstrijden. In het verleden behaalde resultaten bieden dus daadwerkelijk geen garantie voor de toekomst. Afijn. Brand is erger. Gewoon de schouders er weer onder en punten pakken.

Deze zaterdag kwam Roda op bezoek op “Goed Genoeg” als sparring partner voor onze eerste thuiswedstrijd.  Helaas viel een van onze sterkhouders in de warming up uit. Finn moest vroegtijdig naar de kleedkamer toe maar we beschikken met de toppers Sam, Jelle, Pirmin, Jesse & Milos over ruim voldoende opties om het wegvallen van een man in vorm op te vangen.

Het supergeconcentreerde AFC hield in de eerste helft het gaspedaal vol ingetrapt: Milos tekende voor de 1-0 na perfect “storen” van Ruben op de lijn. Dankzij onze kleine bliksemafleider kon Milos dankbaar de 1-0 inkrullen…. De tweede treffer was van een uitzonderlijke schoonheid en illustreert het woord "panklaar"!  Pirmin krulde de bal vanaf de middenlijn op Ruben zijn “pan”. Ruben verlengde de voorzet met zijn hoofd om de bal panklaar te leggen voor instormende Wik die verwoestend uithaalde voor de 2-0. Ook bij de derde treffer speelde Ruub de hoofdrol: Wolf gaf een sluwe steekpass en Ruben schoot feilloos de 3-0 in de touwen. Grote mannen deze dag: Pirmin, Milos, Ruben, Floris & Matthijs

Na een keiharde charge op de in bloedvorm verkerende Matthijs kon arbiter Albert niet anders dan de bal op de stip leggen terwijl de gemaltraiteerde Matthijs even de lappenmand opzocht. Wolf nam koelbloedig plaats achter de bal en koos de goede hoek met de 4-0 als resultaat.  Milos soleerde vervolgens slinks met de bal aan de voet door de hele Roda defensie heen om de teller nog voor rust op vijf te zetten.

Na rust vond AFC het welletjes en minderde vaart. De boys dachten wellicht dat dit resultaat ook geschrapt zou worden als er weer met dubbele cijfers gewonnen zou worden. Roda counterde knap naar de 5-1 maar Ruben wist met een mooie actie nog de 6-1 te maken. Er werden drie kostbare punten gepakt en met dit resultaat staan onze helden weer netjes aan kop samen met DCG.

Aanstaande zaterdag wacht de volgende uitdaging. Dan gaat ons sterrenensemble op middenpoldertocht om tegen de 013-1 van AMVJ hopelijk weer drie punten te pakken. Tegelijkertijd spelen Buitenveldert en DCG, de enige twee andere ploegen zonder puntverlies in onze poule, ook tegen elkaar. Bij een gelijk spel daar is AFC los! Komt dat zien!

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
1 AS'80 JO13-4 3 2 1 0 7 9 4 0
2 Waterwijk asc JO13-4 3 2 1 0 7 11 7 0
3 AFC JO13-4 3 2 0 1 6 15 6 0
4 Diemen sv. JO13-2 3 1 1 1 4 8 8 0
5 FC Weesp JO13-1 3 0 1 2 1 8 14 0
6 Zuidoost United JO13-1 3 0 0 3 0 1 13 0

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
C 09-09 09:00 AS'80 JO13-4 AFC JO13-4 3 - 2
C 16-09 08:30 AFC JO13-4 FC Weesp JO13-1 8 - 3
C 23-09 13:00 Zuidoost United JO13-1 AFC JO13-4 0 - 5

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
C 23-09 08:30 AS'80 JO13-4 Waterwijk asc JO13-4 2 - 2
C 23-09 09:00 Diemen sv. JO13-2 FC Weesp JO13-1 2 - 2
C 23-09 13:00 Zuidoost United JO13-1 AFC JO13-4 0 - 5

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site