Teamfoto AFC JO10-2

Teamfoto AFC JO10-2

Voorste rij v.l.n.r.: Joep Meester, Steffen Gelfort, Stefan van Lier, Ramos van Breugel
Achterste rij v.l.n.r.: Erik Meester (leider), Kick de Nijs, Boet Heering, Santi Groenteman, Benjamin Metz, Valentijn Oosterman, Andreas Gelfort (leider)

 

AFC JO10-2 “Zevenklapper in Watergraafsmeer”

19 mei 2018

19 mei 2018 WV-HEDW JO10-1 - AFC JO10-2 2-7

Na de uitschakeling in de beker afgelopen woensdag tegen het sterke de Meern JO10-1 hebben de toppers de focus volledig gelegd op de beslissende fase in de competitie. Een fase met louter finales, te beginnen met de uitwedstrijd tegen het altijd sterke en goed voetballende team van WV-HEDW JO10-1. De nummer 1 (samen met DCG) op de ranglijst tot nu toe met een punt voorsprong op de mannen van AFC. Het was duidelijk te merken dat de boys vrijdag vroeg in het mandje lagen want ze kwamen goed uit de kleedkamer en zaten er vanaf de aftrap direct goed op. Er ontstond een mooi voetbalgevecht waarbij we in de eerste helft 4x scoorden en meerdere kansen kregen terwijl we op enig moment dachten te zijn beland in de “Watergraafsmeer latjetrap competitie”, de tegenstander wist maar liefst 4x het houtwerk te raken: 3x de lat en 1x de paal. Was het zo’n ochtend dat die bal er voor “Wilhelmina Vooruit, Hortus Eendracht Doet Winnen” niet in wilde? Uiteindelijk dwing je dat af met de neuzen dezelfde kant op, iets extra’s brengen (ik zag een kapbeweging waar Wiel Coerver de vingers bij zou aflikken) en briljant keeperswerk. De 0-4 ruststand was misschien enigszins geflatteerd maar daarom niet minder verdiend dus wie maalt er om? AFC werkte keihard en voor het aanwezige AFC publiek was het natuurlijk genieten bij zo’n stand, er werd hartstochtelijk aangemoedigd.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld evenwichtiger, het spel golfte op en neer, AFC vergat soms te voetballen en dat gaf de tegenstander de gelegenheid 2x te scoren. Goede individuele acties. Tussenstand 2-5 en opletten dus. Gelukkig de bevrijdende 2-6 en daarna nog de 2-7: een zevenklapper tegen de koploper! We gaan met zijn allen tevreden het Pinksterweekeinde in en woensdag wacht de volgende finale thuis tegen DCG JO10-1.

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
Geen stand bekend

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend (voor de laatste week)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site