Nieuws

Voorbeschouwing Rijnburgse Boys - AFC

Door website Rijnsburgse Boys op 8 september 2017 om 12.00

In jaargang 2017-2018 ontmoet Rijnsburgse Boys een aantal tegenstanders waartegen het nog nooit in competitieverband speelde. We trappen die reeks af met AFC. In het recente verleden speelden we enkele malen vriendschappelijk tegen de Amsterdammers, maar het feit dat AFC van oudsher een zondagclub is, hield de verenigingen in het verleden voor ‘het echie’ uit elkaar. Die tijd is gelukkig voorbij.

Met recht kunnen we de Amsterdamsche Football Club, uit de Beethovenstraat (hoe toepasselijk voor zo’n klassieke club) op de Amsterdamse Zuidas een echte ‘Traditionsverein’ noemen. De club stamt uit 1895, waarbij onze club (uit 1930) een broekie is. Het prachtige shirt met de kenmerkende V straalt klasse uit. Van oudsher heeft AFC de jeugd hoog in het vaandel staan. De jeugdspelers van de Amsterdammers spelen op hoog niveau, met onder andere als resultaat dat ook hun zaterdagtak inmiddels flink opgeklommen is: die speelt in de hoofdklasse tegen Noordwijk en Ter Leede. Een club van prestaties dus, waarin AFC (zondag) sinds de topklasse is geïntroduceerd behoorlijk jojoot in de eindklasseringen. Zo werd het al eens kampioen van de topklasse, maar er zaten ook moeizame seizoenen bij waarin AFC net boven de streep eindigde.

Mighty Mark
In de selectie van AFC zitten een aantal bekende namen, zoals die van Eelke de Graaf (gekomen van ODIN ’59) en Milan Hoek (gekomen van Quick Boys). Veruit het meest in het oog springend is natuurlijk de naam Mark van den Boogaart, die van 2012 tot 2015 het geelzwart droeg. En dat weten we allemaal nog heel goed. Er was in 2015 niemand te vinden die blij was dat Mark wegging, ook al had hij een uitstekende reden. In zijn drie seizoenen bij de Uien werd hij twee keer winnaar van de Gouden Ui. In het seizoen dat hij hem niet won, werd hij tweede achter Raily Ignacio, bepaald geen schande. Teamspeler als Van den Boogaart is, bleef hij altijd bescheiden. De 32-jarige terriër staat bij ons te boek als één van de meest waardevolle middenvelders uit de historie van Rijnsburgse Boys.

Derde ronde
AFC verloor zijn eerste ontmoeting tegen Achilles ’29 met 0-3. Het herpakte zich door op het Werkendamse sportpark De Zwaaier een punt mee te nemen: 1-1. Het kreeg daarmee meteen twee titelfavorieten voor de kiezen. Voor de Rijnsburgse toeschouwer komt er een elftal op bezoek waar het qua type voetbal totaal geen beeld van heeft. Eigenlijk is het wel leuk om niet te weten wat je te wachten staat. Zolang onze technische staf het maar wel weet! Uit het oogpunt van de Uien mag het wel wat beter ten opzichte van vorige week. In de laan der hobbels, heuvels en bergen die de tweede divisie heet, is volharding en geloof in eigen kunnen een schone zaak. Met één doel voor ogen en toewijding komen we er wel, ondanks af en toe wat tegenslagen.


Sportpark:
Sportpark Goed Genoeg
De Boelelaan 50
1082 LR Amsterdam
Website: www.afc.nl

Erelijst: 
Kampioen Hoofdklasse A Zondag in 2010
Kampioen Topklasse Zondag in 2014

Tenue:
Shirt: rood
Broek: zwart
Kousen: rood

Trainer:
Ton du Chatinier

Wapenfeiten AFC in Tweede Divisie en Topklasse Zondag
2016 – 2017 11e plaats Tweede Divisie
2015 – 2016 6e plaats Topklasse Zo
2014 – 2015 10e plaats Topklasse Zo
2013 – 2014 1e plaats Topklasse Zo
2012 – 2013 11e plaats Topklasse Zo
2011 – 2012 10e plaats Topklasse Zo
2010 – 2011 4e plaats Topklasse Zo

Programma zaterdag 9 september 2017
Rijnsburgse Boys – AFC (15.30 uur)

Overige wedstrijden
De Treffers – Barendrecht
FC Lienden – IJsselmeervogels
HHC Hardenberg – Kozakken Boys
Jong Sparta – Achilles ’29
Katwijk – GVVV
TEC – Excelsior Maassluis
VVSB – FC Lisse
De Dijk – Koninklijke HFC (op 10 september)

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing 
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.

Bron: website Rijnsburgse Boys

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site