Nieuws

Kozakken Boys verliest openingsduel

Door op 27 augustus 2017 om 15.45

Kozakken Boys heeft het openingsduel tegen IJsselmeervogels verliezend afgesloten. Waar de Werkendammers ruim een uur de bovenliggende partij waren, gaf het na de goal van oud-kozak Sherwin Grot niet thuis.

Uitstekend begin
Kozakken Boys begon de wedstrijd goed en had veel balbezit. Abdullahi strooide de gehele eerste helft met prachtige passes en was daarmee de gevaarlijkste speler aan de kant van de ‘Boys’. Ahmed El Azzouti wist namens de uitploeg het net te vinden, maar startte volgens de grensrechter vanuit buitenspelpositie.

Op een slordigheidje in de opbouw van de Kozakken na wist IJsselmeervogels de eerste helft niet gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur spelen creëerde Kozakken Boys opnieuw een aantal kansen, maar het ontbrak aan scherpte in de voorhoede.

Fatale goal
Ook de tweede helft was Kozakken Boys de ploeg die het spel maakte, maar nadat Mulder, die een uitstekende wedstrijd speelde, gewisseld werd kreeg de verdediging wat minder grip op de aanvallers van de Vogels. Na nog wat kleine kansen voor de uitploeg, scoorde Sherwin Grot in de 67ste minuut de openingstreffer voor IJsselmeervogels. Daarna kon Kozakken Boys niet meer terug in zijn spel komen en probeerde nog met Sven van Ingen als breekijzer de gelijkmaker te forceren, maar de thuisploeg kwam niet meer ‘echt’ in de problemen.

Volgende week heeft Kozakken Boys de kans zich in eigen huis te herstellen tegen AFC. De aanvang van de wedstrijd zal om 15:30 zijn op Sportpark de Zwaaier.

Opstellingen
Kozakken Boys: Arends, Gaari, Pollemans, Mulder (Jakoba/52), Monteiro, Van Nuland (van Ingen/76), Stout, Tavares, Abdullahi, Morreira (Sönmez/61), El Azzouti.

IJsselmeervogels: Schaap, Carmelia, Buitenhuis, Nejmi (van de Laar/90), Van Hussen, Powel, Ozturk, Connor (Burgerhout/45), Moro (Olijfveld/59), Grot en Van Leijenhorst.

Klik hier voor de samenvatting van IJsselmeervogels - Kozakken Boys (1-0).

Bron: website Kozakken Boys

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site