Nieuws

Jong Sparta verliest 1e compeditieduel

Door op 27 augustus 2017 om 15.35

Jong Sparta opende vandaag de Tweede Divisie met een regioderby tegen Excelsior Maassluis. De opleidingspartner van de Kasteelclub was met 0-1 te sterk door een doelpunt van voormalig Sparta-medewerker Vincent van den Berg. 
 
Op Het Kasteel zagen 448 supporters een eerste helft waarin beiden ploegen weinig kansen creëerde. In de tweede helft  veranderde dit en kreeg centrale verdediger Jeffrey Chabot al na drie minuten de kans de openingstreffer op het scorebord te zetten. Zijn inzet mistte richting waardoor deze naast het doel gekopt werd. Niet veel later kwam ook de uitploeg gevaarlijk voor het doel. Na een knappe steekpass gooide doelman Alex Craninx zich voor de bal en voorkwam zo een goal voor Excelsior Maassluis. Dit kunstje vertoonde hij enkele minuten later weer toen Gerwin Lake in zijn eentje op de doelman af ging. Stijn Spierings, die een dag daarvoor inviel in het duel tegen NAC Breda, had ook de openingstreffer op zijn schoen, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp.
 
Na ruim een uur spelen werd het duel opengebroken. Linksbuiten van Excelsior Maassluis, en tevens voormalig Spartaan (één oefenwedstrijd), Vincent van den Berg kreeg een niet te missen kans en faalde niet. In de periode die hierop volgde was het de ploeg van Frank van Kempen die op zoek ging naar de gelijkmaker maar tot de 91ste minuut moest wachten totdat het weer echt gevaar kon stichten. Invaller Lovette Felicia speelde zichzelf knap vrij in het strafschopgebied maar helaas had zijn inzet niet voldoende kracht waardoor oud-Sparta doelman Jean-Paul van Leeuwen de bal makkelijk kon pareren. De bezoekers deelden in de tussentijd nog enkele speldenprikjes uit die niet resulteerden in de 0-2 waardoor het eerste duel van het Tweede Divisie seizoen verloren ging.

Bron: website Sparta

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site