Nieuws

HHC Hardenberg start met belangrijke zege op Koninklijke HFC

Door op 27 augustus 2017 om 15.35

HHC Hardenberg heeft de eerste competitie wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op het zonnige sportpark de Boshoek werd Koninklijke HFC met 2-1 verslagen. 

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en de eerste kans was voor nieuwkomer Rick Hemmink, maar zijn inzet belandde naast het Haarlemse doel. Aan de andere kant was Koen Beeren gevaarlijk. Zijn schot was te zacht om het Sander Danes moeilijk te maken. HHC Hardenberg drukte Koninklijke HFC al vroeg achteruit en dat leverde een snelle openingstreffer op. Glenn Kobussen legde een corner op het hoofd van Hemmink die doelman Van Rossum kansloos liet en direct van waarde was. 

Na een kwartier spelen kreeg Sargon Gouriye een opgelegde mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij faalde in de afronding. Rens van Benthem had het vizier even later wel op scherp staan. Na een goede pass van Ashwin Manuhutu zorgde Van Benthem voor de tweede Hardenbergse treffer. Hij schoof de bal beheerst onder doelman Van Rossum door. Na een halfuur spelen deden de bezoekers iets terug. Gertjan Tamerus stuurde Koen Beeren diep, die de bal op prachtige wijze over Danes heen lobte. Kevin Sterling had vlak voor rust de gelijkmaker op zijn schoen, maar zag zijn inzet op de paal belandden. Beide ploegen speelden aanvallend en het spel ging op en neer, wat zorgde voor een vermakelijke eerste helft.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Koninklijke HFC ging direct meer vooruit spelen om de gelijkmaker te forceren. HHC Hardenberg kreeg daardoor meer ruimte en dat leverde twee grote mogelijkheden op. Hamid Zarbaf kreeg de bal niet achter Van Rossum en de inzet van Kevin Görtz werd van de lijn gehaald. De wedstrijd ging gelijk op, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na ruim een uur spelen kreeg Gouriye de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Hij kwam alleen op het doel van de Haarlemmers af en opnieuw was Van Rossum hem de baas. 

Net nadat Tamerus een vrije trap op het dak van het doel zag verdwijnen, redde Danes tot tweemaal toe grandioos op inzetten van Haarmans en diezelfde Tamerus. Zowel de thuisploeg als de bezoekers wisselden drie keer en de Haarlemmers probeerden er een slotoffensief uit te gooien. HHC Hardenberg kwam niet meer in de problemen en nadat Gouriye zijn derde grote mogelijkheid niet benutte, floot scheidsrechter G. Keijl voor het einde. 

Bron: website HHC Hardenberg

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site