Nieuws

Verdiende overwinning voor FC Lienden tegen FC Lisse

Door op 27 augustus 2017 om 15.25

Zaterdag 26 Augustus was het dan zover, de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen in de tweede divisie stond op het programma voor FC Lienden.  Het FC Lisse van trainer Robbert de Ruiter was in deze eerste ronde de tegenstander, en het beloofde een mooie voetbalmiddag te worden met prachtig weer.

De eerste tien minuten ging het spel gelijk op, zo nu en dan was er een kleine kans voor beide ploegen, maar tot echt groot gevaar kwam dit niet. Tot dat er in de 13e minuut over links een mooie aanval werd opgezet door FC Lienden, vanuit het middenveld kwam de bal bij linksbuiten Jawad Bellahsan, deze nam de bal aan en gaf een prachtige steekbal op FC Lienden spits Danny van den Meiracker, Danny van den Meiracker controleerde de bal vloeiend met z’n borst en zette zich zo vrij voor FC Lisse keeper Wesley Storm, de keeper van FC Lisse had geen enkele kans bij het strakke schot in de rechter bovenhoek van Danny van den Meiracker, 1-0 voor FC Lienden. Vervolgens was het in de eerste helft steeds FC Lienden dat het meeste balbezit had, echter was het heel af en toe opletten voor FC Lienden. Zo was het in de 27e minuut FC Lisse spits Rowdy van der Putten die vanaf rechts drie man voorbij kon lopen en zo een vrije schotkans had voor het doel van FC Lienden keeper Jan Schimmel, gelukkig miste zijn schot scherpte en verdween de bal recht in de handen van de FC Lienden keeper. Kort daarna kwam FC Lienden met een snelle aanval over links richting het doel van FC Lisse, Mo Bendadi had vanaf de linker kant een flitsend schot op het doel van FC Lisse, maar helaas had FC Lisse keeper Wesley Storm met een fraaie redding een passend antwoord op zijn schot. In de 37e minuut moest er al een wissel plaats vinden aan de kant van FC Lisse, verdediger Justin Valk moest het veld licht geblesseerd verlaten en voor hem in de plaats kwam Roel de Goede. In de 45e minuut was er aan de rechter kant van het veld een klein opstootje, waarbij FC Lienden spits Danny van den Meiracker een gele kaart ontving.

De tweede helft kon voor FC Lienden niet beter beginnen, FC  Lienden zette gelijk een aanval op en buitenspeler Jawad Bellahsan dribbelde met de bal aan de voet de zestienmeter van FC Lisse binnen, daar liep hij tegen een uitgestrekt been van een FC Lisse verdediger aan en kwam ten val. Scheidsrechter Sam Dröge blies op z’n fluit wees naar de stip, Danny van den Meiracker ging achter de bal staan en wederom faalde hij niet, 2-0 voor FC Lienden. De tweede helft vervolgde zich met veel balbezit voor FC Lienden, maar tot echt grote kansen kwam dit niet.  Vanaf de 60ste minuut begon FC Lienden weer wat meer de aanval te zoeken en dit leverde een paar kleine kansen op, zoals in de 65e minuut, er was weer een aanval over links en waarschijnlijk wilde linksback Kenny Elders een voorzet geven, maar deze bal ging met een mooie boog over de FC Lisse doelman heen, zo op de kruising van het doel.  In de 67e minuut was er plotseling een aanval van FC Lisse over rechts, de bal werd mooi voor gegeven en de kopbal ging maar rakelings langs het doel van de FC Lienden keeper. In de 70ste minuut kwam dan de mooiste aanval en goal van de middag, deze aanval werd opgezet over links, helemaal rechts aan de rand van de zestienmeter stond de fantastisch spelende Milad Intezar vrij, Jop van Steen had dit goed gezien en gaf een goede cross pass over twintig meter richting Milad Intezar, Milad Intezar twijfelde niet en nam de bal in één keer op de pantoffel en jaagde de bal als een komeet in de touwen achter de kansloze FC Lisse doelman, 3-0 FC Lienden. FC Lisse was hierna geknakt en had niet veel meer te vertellen. De vermoeidheid sloeg op deze warme middag bij beide ploegen toe, er werd niet goed meer aangesloten en er kwamen ruimtes te liggen tussen de linies bij beide ploegen. FC Lienden maakte hier nog een aantal keer via Jawad Bellahsan dankbaar gebruik van, maar tot een goal kwam dit helaas niet. Ook FC Lisse kreeg nog een enkele kans van afstand, maar FC Lienden doelman Jan Schimmel was goed bij de les en had op elk schot een passend antwoord. In de 88ste minuut was er nog een corner voor FC Lienden, de corner werd genomen door Mo Bendadi die gaf de bal goed voor en hij werd maar rakelings over gekopt door Danny van den Meiracker. In de 90ste minuut was er nog een corner voor FC Lisse die prompt voor de voeten viel van een FC Lisse aanvaller, de bal ging maar net langs het doel van FC Lienden heen.


En zo eindigde de eerste competitie wedstrijd voor FC Lienden in een mooie 3-0 overwinning, we hebben een goed spelen FC Lienden gezien, met spelers die met name in de aanval met fraai combinatie voetbal snel voor gevaar kunnen zorgen. Volgende week zaterdag 2 september speelt FC Lienden om 15:30 op bezoek bij Barendrecht. Barendrecht heeft een eerste competitie wedstrijd met 3-2 verloren van Rijnsburgse Boys nadat het in de rust met 2-0 had voor gestaan.

Bron: website FC Lienden

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site