Nieuws

HHC Hardenberg speelt zich in krankzinnig slot veilig en blijft in tweede divisie

Door op 14 mei 2017 om 23.25

HHC Hardenberg heeft zich in extremis direct gehandhaafd in de tweede divisie. De ploeg van Gert-Jan Karsten kwam in een knotsgekke wedstrijd al vroeg op voorsprong, maar zag Kevin Görtz halverwege de eerste helft een rode kaart pakken. Vlak voor tijd kwam UNA op gelijke hoogte, maar Shkodran Metaj schoot de Hardenbergers toch nog naar de overwinning, 1-2. 

  • DSC_2854.jpg

Beide ploegen begonnen rommelig aan het duel en leken zich bewust van de belangen die op het spel stonden. HHC Hardenberg werd in balbezit gelaten door UNA, dat via de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Na ruim tien minuten spelen kreeg de ploeg van Gert-Jan Karsten plotseling een strafschop toegekend na een handsbal van Nick Tielemans. Shkodran Metaj ging achter de bal staan, stuurde doelman Peter Stoskovic de verkeerde hoek in en zette de oranjehemden op voorsprong. 

HHC Hardenberg speelde de spanning meer van zich af en een slechte uittrap van keeper Stoskovic leidde bijna een tweede Hardenbergse treffer op. Koos Werkman stuurde Tiemen van Hezel de diepte in, maar Van Hezel faalde in de afronding. De bezoekers hielden de controle en gaven vrijwel niets weg tot na bijna een halfuur spelen de snelle Brian Boogers alleen op doelman Sander Danes af kon. Kevin Görtz moest ingrijpen en trok Boogers naar de grond. Dat leverde de centrale verdediger een rode kaart op en de ploeg van Karsten moest met tien man verder.

UNA speelde slordig, werd nauwelijks gevaarlijk en zelfs met een man minder bleef HHC Hardenberg de bovenliggende partij. Vlak voor rust beet UNA toch twee keer van zich af. Mart van de Gevel schoot hard over en doelman Danes zag een vrije trap van Benjamin van Wanrooij maar net voorlangs gaan. In de tegenstoot was Danny Bouws nog gevaarlijk met een harde pegel, maar ook hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen. 

De thuisploeg startte de tweede helft goed en kreeg via Van de Gevel direct een grote mogelijkheid. Hij kopte hard op het Hardenbergse doel, maar Danes redde uitstekend. UNA had nu meer balbezit en HHC Hardenberg zakte steeds verder in. Het voetbal werd er van beide kanten niet beter op, maar spannend bleef het wel. 

HHC Hardenberg stond defensief goed opgesteld en UNA kon moeilijk de vrije man vinden. Sargon Gouriye was met een individuele actie dichtbij de beslissing. Zijn schot krulde rakelings langs de kruising. Het bleef eenrichtingsverkeer op het doel van Danes, maar echte kansen creëerde de thuisploeg niet en de oranjehemden bleven simpel overeind. De wedstrijd leek op een overwinning voor de Hardenbergers af te stevenen, maar ineens haalde Jeroen Stottelaar verwoestend uit. Via de lat pegelde hij de bal op prachtige wijze achter Danes die kansloos was. 

Een krankzinnig slot volgde en HHC Hardenberg leek zich te moeten opmaken voor de nacompetitie. De oranjehemden bleven het proberen en waar niemand nog op rekende gebeurde toch. Na een goede voorzet kwam de bal voor de voeten van Shkodran Metaj. Hij bedacht zich niet en schoot hard raak. Enkele hachelijke momenten volgden, waarin Danes nog een uitstekende redding verrichte, maar gescoord werd er niet meer en het sportpark in Veldhoven kleurde oranje. 

Bron: website HHC Hardenberg

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site