Nieuws

Jong FC Twente verliest nipt

Door op 7 mei 2017 om 11.25

FC Twente heeft zaterdagmiddag het thuisduel met FC Lienden nipt verloren. Op het Trainingscentrum in Hengelo wonnen de gasten met 0-1, tien minuten na rust scoorde Van den Meiracker voor Lienden. Het treffen met FC Lienden was voor Jong FC Twente de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Komend weekend sluit het beloftenteam zaterdag het seizoen in de Tweede Divisie af met de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC.

“We verliezen vandaag totaal onnodig, we hebben in de tweede helft veel kansen gecreëerd waarbij de keeper van Lienden het doel goed schoon hield”, zei Paul Bosvelt na afloop. “De eerste helft was goed alleen hebben we te weinig gecreëerd en daarentegen wel veel weggegeven. In de tweede helft was dat beter, maar komen we door slecht dekken op achterstand. Je mist teveel kansen vandaag. De laatste periode doen we het toch goed en dan is het zonde dat je verliest.  Daar ontbrak het vaker aan dit seizoen en daar kan je moeilijk tegen voetballen.”

Sonny Stevens maakte in deze wedstrijd zijn rentree bij Jong FC Twente. Na lang geblesseerd te zijn geweest speelde de doelman negentig minuten tegen FC Lienden. ”Het was fijn eindelijk weer een wedstrijd te kunnen spelen”, vertelt Stevens, die in oktober een nieuwe knieblessure opliep in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta. “Het voelde goed om gelijk weer een hele wedstrijd mee te pakken. Hier kijk je natuurlijk naar uit als je langdurig geblesseerd bent. Het is zonde dat je dan verliest van Lienden, ondanks dat heb ik er persoonlijk een goed gevoel aan over gehouden. Fysiek ging het goed en ik pakte een aantal belangrijke ballen.” Ook trainer Paul Bosvelt kijkt tevreden terug op de wedstrijd die Stevens speelde. “Sonny bracht een aantal keren goed redding na fouten in de opbouw. Voor hem persoonlijk heel mooi dat hij zijn eerste negentig minuten weer in de benen heeft.”

Jong FC Twente – FC Lienden 0-1 (0-0)

Scoreverloop
55′ Van den Meiracker 0-1

Opstelling Jong FC Twente: Stevens, Woudstra, Ben Amar, R. Jensen, Van Duinen, Korporaal. Junte, Hofwegen (68′ Mbikulu), Schets, Salhi, Schmidt (68′ Grootenhuis).

Bron: website FC Twente

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site