Nieuws

Jong AZ wint in Tiel

Door op 7 mei 2017 om 11.25

TIEL- Jong AZ heeft zaterdagavond op bezoek bij TEC met 0-2 gewonnen. In de eerste helft bracht Calvin Stengs de ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn op voorsprong, waarna in extremis Olgucan Sadiroglu zijn debuut bekroonde met de tweede treffer van de avond.

De wedstrijd startte in een hoog tempo. TEC had meer balbezit en de Alkmaarders probeerden vanuit de counter toe te slaan. De eerste grote mogelijkheid was voor de thuisclub, maar aanvaller Kurtley de Windt kopte de bal tegen paal.

Stengs
Tien minuten voor de rust kwam Jong AZ op voorsprong. Met een actie, die het publiek deed denken aan Arjen Robben, krulde Calvin Stengs de 0-1 binnen. Net voor de rust werd het bijna 0-2, maar het schot van aanvoerder Pantelis Hatzidiakos ging via de lat over het doel.

Penaltykiller
In de tweede helft probeerde TEC meer risico te nemen om alsnog de gelijkmaker te maken. Twintig minuten voor tijd kreeg Wimilio Vink ook de uitgelezen mogelijkheid. Na een overtreding van Stengs legde de scheidsrechter de bal op de stip. Doelman Koen Bucker werd echter de held door de penalty te stoppen.

Debutanten
In de slotfase kwamen er nog twee debutanten namens Jong AZ in het veld. Olgucan Sadiroglu en Sam Aarts maakten voor het eerst hun opwachting in de ploeg van Haar en Goudmijn. Sadiroglu gaf zijn debuut nog wat exra glans door in blessuretijd, op aangeven van Zia Sakirovski, de 0-2 binnen te schieten.

Haar: ‘Koele en zakelijke overwinning’
Trainer Martin Haar was uiteraard blij met de overwinning: ”Goede overwinning die we koel en zakelijk hebben uitgespeeld. We waren slordig in balbezit en profiteerden te weinig van de ruimtes die we kregen vanuit de counter.”

‘Heerlijk dat Koen hem pakt’
Haar: ”Vanuit een echte Robbengoal van Stengs kwamen we op voorsprong en daarna hebben we nauwelijks nog kansen weggegeven. Op die strafschop na, heerlijk dat Koen Bucker die dan pakt. Daarna lieten we nog twee debutanten invallen, en dat Olgucan ook nog mag scoren. Wat een heerlijk debuut voor die jongen! Al met al een goede, zakelijke overwinning. Volgende week goed afsluiten en dan zit het erop.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TEC - Jong AZ  0-2 (0-1)
Tweede Divisie

Opstelling TEC: Sebastiaan van der Sman; Obi Onyeike, Miguel Zeller, Daan Disveld, Akihero Takasawa; Wimilio Vink, Bart Westerlaken, Matthijs van Gessel; Gianluca Maria, Trumaine Balrak, Kurtley de Windt.
Opstelling Jong AZ: Koen Bucker; Levi Opdam, Pantelis Hatzidiakos, Jop van der Linden, Owen Wijndal; Teun Koopmeiners, Vincent Regeling, Jamie Jacobs; Calvin Stengs, Ferdy Druijf, Viktor Karl Einarsson. 

Scoreverloop: 35. Stengs 0-1, 92. Sadiroglu 0-2.
Gele kaarten: Hatzidiakos, Stengs en Regeling (Jong AZ)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter:
 Jerome de Vries

Bron: website AZ

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site