Nieuws

Spakenburg niet verder dan een gelijkspel tegen TEC

Door op 23 april 2017 om 17.35

Het is minuut 90+5. Een voorzet van Olivier Pilon bij een 2-2 stand aan de rechterkant van het veld. De bal vliegt richting de zestien wordt met de hand beroerd door een speler van TEC, de bal vliegt verder en wordt binnengewerkt in de goal. Supporters van Spakenburg op de tribune staan al. Ondertussen klinkt het fluitsignaal van de dienstdoende​ scheidsrechter die niet met zijn hand naar de middenstip wijst, maar naar de penaltystip. De spelers van Spakenburg protesteren nog wat voor de vorm, maar een penalty dik in blessuretijd, een uitgelezen kans op de broodnodige overwinning. Olivier Pilon eist de bal op en gaat achter de bal staan! Hij neemt een aanloop, iedereen van Spakenburg houdt zijn hart vast, en daar is de keeper van TEC, die de bal uit het doel ronselt recht voor de voeten van Pilon. Hij heeft veel meer tijd dan hij zelf denkt voor de rebound en schiet deze dan ook wild over. Gelijk hierna is het afgelopen en verliest Spakenburg twee dure punten, zeker omdat UNA uit bij Katwijk weet te winnen.

Terug naar het begin. Spakenburg startte de wedstrijd voorin met Olivier Pilon en Robby Holder waardoor Kees Tol en Erik Veerman op de bank begonnen. De Blauwen begonnen een stuk feller aan het duel dan een week geleden, maar tot echte kansen wisten de mannen van Joop Gall ook niet te komen. Het duel was hierin redelijk in evenwicht want ook TEC wist niet veel echte kansen te creëren. Een paar keer dreigend maar dat was het dan wel voor de beide ploegen. Tot in minuut 38 keeper André Krul voor het eerst moest ingrijpen. Een schot in de korte hoek werd gekeerd en de daaruit gegeven voorzet ging aan iedereen voorbij. Het was een waarschuwing voor de Blauwen dat TEC wat gevaarlijker begon te worden. In de 42e minuut was het geen waarschuwing meer, maar was de voorsprong voor de thuisclub een feit. Een vrije bal viel uit het niets op het hoofd van Zeller die de bal tegendraads inkopt. Van Spakenburgzijde keek iedereen toe, maar de bal vloog toch echt in de verre hoek van de goal. Vlak hierna dirigeerde scheidsrechter Cairo de mannen naar de kleedkamer voor de rust.

De rust was net over, iedereen zat of stond net weer langs de lijn en het was alweer gelijk. Een lange bal van Ralph Dua werd meegenomen door Robby Holder die goed zijn duel won en het leer binnenschoot. Na de 1-1 brandde de wedstrijd echt los met kansen voor beide teams. De grootste was misschien wel voor Spakenburg. Een actie van de hard werkende Olivier Pilon was net iets te hard, maar werd aan de linkerkant opgepakt door Philip Ties, die de bal wederom voorgaf. Nu panklaar op het hoofd van Pilon die de bal op de paal kopte. Met wat kleine kansjes over en weer was het de thuisclub die de voorsprong wist te pakken in de 68 minuut. Spakenburg bouwde aan een aanval, maar TEC was op de counter levensgevaarlijk. Michael Lanting verloor een duel aan de rechterkant en de voorzet werd makkelijk binnengewerkt door de  Windt, die zo de 2-1 op het scorebord bracht. Spakenburg reageerde direct en wisselde aanvallend door het inbegrepen van Erik Veerman en Thijs Hendriks. Er kwam de nodige druk van de blauwen, maar de kansjes waren niet besteed aan de aanvallers. Tot in de laatste seconde van de officiële speeltijd, een ingooi voor de Blauwen werd door Thijs Hendriks in één keer op de pantoffel genomen en de bal zeilde prachtig het doel in, 2-2. Het arbitrale trio trok 5 minuten bij waarin er door beide ploegen ten strijde werd getrokken om de overwinning binnen te halen. In de 95e minuut kreeg Spakenburg dus de uitgelezen mogelijkheid, maar Pilon miste de strafschop jammerlijk.

Hierdoor moet Spakenburg in de komende drie wedstrijden meer naar beneden kijken dan naar boven. HHC Hardenberg en jong Vitesse staan maar een paar puntjes achter en het wordt dus nog enorm spannend wie zich rechtstreeks gaat handhaven, wie er richting de PD plaatsen gaat en wie er direct degradeert. Genoeg te beleven dus de komende weken, te beginnen a.s. zaterdag op De Westmaat. De tegenstander is die middag Kozakken Boys, aanvang van de wedstrijd 15:00 uur. De steun van alle supporters is nodig de komende weken, dus komt allen naar de Westmaat, tot dan!!

Bron: website Spakenburg

 

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site