Nieuws

Kozakken Boys is AFC opnieuw de baas

Door op 23 april 2017 om 17.35

Kozakken Boys kende zaterdagmiddag opnieuw geen enkel probleem met AFC. Na eerdere 1-5 en 1-4 overwinningen werd het zaterdagmiddag 4-0 op De Zwaaier.

Vliegende start
Met Mendes Moreira en El Azzouti in de aanval gingen de Boys voortvarend van start. Al in de tweede minuut kopte Abdulsamed Abdullahi, voor de tweede keer in de basis, de 1-0 binnen uit een corner van Pires Tavares.

Na twintig minuten aandringen verscheen volledig verdiend de 2-0 op het scorebord, toen Ahmed El Azzouti de bal langs doelman Zonneveld schoof. Lutelle seconden later was het bijna weer raak, toen Bryan Jongeneel een vrije trap tegen de kruising schoot.

Regels
Op het half uur ging de wedstrijd helemaal op slot, nadat Danny Goedkoop de bal op de doellijn tegen de arm kreeg geschoten. Een strafschop voor Kozakken Boys en een rode kaart voor de Amsterdammer was het gevolg. "Het zijn de regels, maar voor deze jongen was het wel erg zwaar gestraft", verwoorde Danny Buijs het heersende gevoel op de tribune. Everton Pires Tavares faalde niet vanaf elf meter, waarna het duel was gespeeld.

Menselijk
Waar AFC in de eerste helft nog werd zoek gespeeld door de thuisploeg, ging de tweede helft de voet van het gaspendaal. "Dat was niet te bedoeling, maar het is menselijk. AFC stond de tweede helft erg gegroepeerd en dat is lastig om doorheen te voetballen", verklaard Buijs. "Wel moet ik een compliment maken aan de jongens dat ze het zo snel beslissen". Railey Ignacio zette in de laatste minuut met zijn viertiende treffer nog de 4-0 op het scorebord.

Spakenburg
Het visier gaat vanaf nu op Spakenburg. Volgende week spelen de Boys op De Westmaat tegen de laag geklasseerde 'blauwen'. "Helaas staan zij samen met HHC bij de onderste plekken, want het zou zonde zijn als die ploegen wegvallen. Wedstrijden tegen die ploegen geven een mooie entourage en trekken veel publiek. Vandaag tegen AFC was daar geen sprake van en dat is jammer", besluit de trainer.

Bron: website Kozakken Boys

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site