Nieuws

Spakenburg verschalkt kampioen


Door op 9 april 2017 om 23.05

Op een heerlijke zonovergoten zaterdagmiddag heeft Spakenburg weten te winnen tegen de kersverse kampioen van de Tweede Divisie. Jong AZ dat afgelopen zondag nog VVSB van het veld afblies, wist niet te scoren tegen de Blauwen. Spakenburg deed dat wel en wist daarmee zeer drie belangrijke punten te pakken.Vanaf de eerste minuut was er meteen dreiging vanaf de kant van de Alkmaarders. Keeper Krul moest dan ook vrij snel handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Spakenburg speelde verdedigend gedisciplineerd en stond organisatorisch vrij solide. In de eerste helft wist de formatie van Joop Gall aanvallend weinig te creëren. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft liet Jong AZ Spakenburg meer in het spel komen. Spakenburg kon daardoor meer aansluiting naar de 16 van de tegenstander vinden. Enkele prima kansen volgden hierop, maar de goalie van Jong AZ werd niet gepasseerd. Een van die kansen was een mooi schot van Vreekamp dat maar net naast kon worden getikt door keeper Olij. In de 76e minuut was het wel raak nadat Ties de bal voor de goal wist te werken waarop Pilon de bal binnen kon glijden. 

Nog een kwartier moest Spakenburg de 1-0 verdedigen. Met name keeper Krul wist zich te onderscheiden door een paar puike reddingen waarmee de voorsprong en daarmee de overwinning over de streep werd getrokken. Enige domper was nog dat Pilon hardhandig naar de grond werd gewerkt door een verdediger van Jong AZ. Achteraf bleek dat een vleeswond en pijn in de schouder het resultaat was van de overtreding.

Hopen is het dat goudhaantje Pilon snel weer hersteld en gewoon weer kan voetballen voor de Blauwen. 

Drie hele belangrijke punten dus voor de Blauwen.

Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen UNA. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op FOX Sports en daarmee beginnen om 15:30. Tot dan!

Bron: website Spakenburg

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site