Nieuws

Verrassende nederlaag Jong AZ bij Spakenburg

Door op 9 april 2017 om 22.55

Jong AZ heeft zaterdag een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij Spakenburg. Op Sportpark De Westmaat verloor de ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn met 1-0 door een doelpunt van Olivier Pilon.

Na de festiviteiten van vorige week ging kampioen Jong AZ zaterdag op bezoek bij de nummer vijftien van de Tweede Divisie: Spakenburg.

Bijleveld
Na zeven minuten kwam Jong AZ al bijna op voorsprong, maar het schot van Teun Bijleveld kon gekeerd worden door doelman André Krul. Even later opnieuw een goede mogelijkheid voor de ploeg van Haar en Goudmijn. Calvin Stengs schoot echter in het zijnet.

Doodeman
Verder was het een eerste helft zonder veel kansen voor beide ploegen. Jong AZ had veel meer balbezit, maar kwam nauwelijks in de buurt van het doel. Na de rust was er direct een grote mogelijkheid voor Nick Doodeman. Na een geweldige steekpass van Muamer Tankovic, stond Doodeman één op één met doelman Krul, maar de aanvaller kreeg de bal niet over de doellijn.

Achterstand
Na een aantal mogelijkheden voor Jong AZ kwam een sterke fase van Spakenburg. Eerst kregen De Blauwen twee grote mogelijkheden via Kees Tol en Michael Lanting. Maar twee keer stond Nick Olij op de goede plek. Uiteindelijk kwam Spakenburg toch op voorsprong. Een voorzet van aanvoerder Philip Ties kon niet weggewerkt worden door Vincent Regeling, waarna Olivier Pilon de bal van dichtbij binnen kon tikken: 1-0.

Stengs
Jong AZ ging nog vol voor de gelijkmaker en dat lukte bijna in de slotfase. Een voorzet van Stengs ging aan alles en iedereen voorbij, maar vloog net langs de paal van het doel van Krul. Uiteindelijk werd het een verrassende nederlaag voor de ploeg van Haar en Goudmijn.

Haar: 'Goed leermoment voor de jongens'
Trainer Haar baalde na afloop van de wedstrijd. ''Verliezen is nooit leuk. Maar in het eerste kwartier moeten we eigenlijk al twee goals maken. Daarom was deze wedstrijd eigenlijk ook een goed leermoment voor de jongens. Ze moeten leren dat als je al vroeg een wedstrijd op slot kunt gooien, dat je dat gelijk moet doen. Dan krijg je in de slotfase ook nog een tegentreffer... Zonde!"

'Toch iets minder scherp getraind'
Haar was ook benieuwd hoe zijn ploeg voor de dag zou komen. "Na zo'n feestweekend train je de afgelopen week toch iets minder scherp. Dat mag ook best na zo'n leuk weekend, maar juist daarom was ik wel benieuwd naar vandaag. Het begin was ook gewoon goed, helaas vergaten we onszelf te belonen. Nu lekker een paasweekend vrij en dan weer aan de bak tegen GVVV."

Bron: website AZ

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site