Nieuws

HHC Hardenberg verliest degradatietopper van Vitesse

Door op 9 april 2017 om 22.50

Het is HHC Hardenberg niet gelukt om lijfsbehoud in eigen hand te krijgen. Op bezoek bij Jong Vitesse ging de ploeg van Gert Jan Karsten kopje onder. Al in de openingsfase openden de beloften de score, om er vervolgens nog drie te maken. HHC bracht daar met twee goals iets tegenin, maar winst was toen al niet meer reëel.De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Jong Vitesse werd al gevaarlijk. Mohammed Osman schoot hard op doelman Sander Danes, die direct moest ingrijpen. Een minuut later was de ploeg opnieuw gevaarlijk. Anil Mercan komt naar binnen en schiet vanaf links langs de keeper. 

De eerste echte kans van HHC Hardenberg kwam na negen minuten spelen. Pim de Jonge, die weer een keer de basis stond, schiet de bal richting Michael Tørnes. De 31-jarige Deen kon het schot keren. Daarentegen bleef Jong Vitesse, die de wedstrijd zou domineren, gevaarlijk. Kai Koreniuk was dichtbij een tweede treffer voor zijn ploeg, maar schoot in het zijnet.

Qua kansen ging het om en om, maar in het spel was Vitesse zeker de bovenliggende partij. HHC Hardenberg hoopte na een kwartier via een vrije bal op voorsprong te komen. De eerste poging moest over omdat een geel-zwarte te vroeg instapte en de tweede poging ging naast het doel. Even leek Vitesse kort daarna te scoren. Mercan schoot binnen na een voorzet van Osman, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

HHC Hardenberg moest in de strijd voor lijfsbehoud scoren en het mag duidelijk zijn dat ze daar dit seizoen moeite mee hebben. Met een halve omhaal probeerde Sargon Gouriye het nog. Het bleek de grootste kans van HHC in de eerste helft, maar meer dan dat werd het ook niet. Ondertussen bleef de tegenstander gevaarlijk. Een schot van Korenuik kwam in de handen van Danes en een één-tweetje tussen Lassana Faye en Cali Daniel eindigde over het doel.

Met een 1-0 achterstand leek HHC de rust in te gaan, was het niet dat er op het laatste moment een vrije trap werd toegekend aan de ploeg van John Lammers. Glenn Kobussen mistte de bal en daardoor voelde Thomas Bakker zich genoodzaakt om in te grijpen. De vrije bal werd vanaf randje zestien ingeschoten door opnieuw Mercan.

In de tweede helft startte Johan Wigger niet, maar verscheen Tiemen van Hezel op het veld. Nog voordat hij een bal kon raken, lag de derde van Vitesse al in het doel. Via Imad Najah lag de 3-0 in het net. Nog geen kwartier later maakte het tweede de vierde treffer. Alvin Fortes kapt naar binnen en schiet de bal in de verre hoek. Daarmee leek de wedstrijd definitief gesloten voor HHC Hardenberg, als dat bij de 3-0 al niet het geval was.

Toch kon HHC nog wat inbrengen. In de 65ste minuut wil Gouriye schieten op het doel van Tørnes, maar door een overtreding valt hij. En omdat dit in het strafschopgebied gebeurde, kregen de oranje-zwarten terecht een penalty. Van der Leij verzilverde die en tekende daarmee voor de 4-1. Zes minuten later viel het tweede Hardenbergse doelpunt. Vanuit een vrije bal belandde de bal bij Koos Werkman, die via aanvoerder Thomas Oude Kotte in het doel schiet.

HHC Hardenberg probeerde de score nog gelijk te trekken, maar dat mocht niet baten. Het zat ook niet mee in de aanval. Junior Albertus stond op een kansrijke positie, maar dat bleek buitenspel. En ook een voorzet van hem was gevaarlijk, al stond er niemand die de bal in het doel kon schieten. Naarmate de wedstrijd vorderde was HHC opgebrand en kon zelfs Gouriye het niet meer opbrengen om achter de bal aan te rennen. In de slotfase claimde HHC nog een penalty omdat Van der Leij naar de grond ging, maar daar ging arbiter De Vries niet in mee. Een sombere dag dus voor HHC en haar aanhang, die met grote getale aanwezig was. Lijfsbehoud heeft de club niet meer in eigen hand. Het heeft veel geluk nodig om volgend jaar ook een plaats in de Tweede Divisie te krijgen.

Bron: website HHC

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site