Nieuws

De Treffers ligt op koers

Door op 9 april 2017 om 22.40

Drukke tijden voor uw thuiswedstrijdverslaggever (3 x woordwaarde). Vier thuiswedstrijden op rij. De eerste werd afgelopen zaterdag gewonnen van Excelsior Maassluis. Daarmee ligt De Treffers op koers voor een klassering op de ranglijst, direct achter kampioen Jong AZ en dus voor de volstrekt niet officiële eretitel “beste amateurclub van Nederland”. De Treffers – Excelsior : 2 – 0.

Onder een fraai lentezonnetje kwam het duel maar moeizaam op gang op Sportpark Zuid. Het duurde ruim twintig minuten voor de eerste echt goede kans te noteren viel en die was voor Excelsior. Vincent van den Berg ging alleen af op doelman Niels Kornelis, maar die kon gelukkig in tweede instantie nog redding brengen. Even later een fraaie Trefferscounter. Kornelis bracht Jan Willem Stronks in stelling, die vervolgens Robert Mutzers bediende. Mutzers haalde de achterlijn, maar zijn voorzet kon door doelman Van Leeuwen uit de lucht geplukt worden, voordat achter hem een aantal gretige Treffersvoorwaartsen konden toeslaan. Na een half uur stond toch de 1-0 voorsprong op het scorebord. Robert Mutzers slalomde door de Zuidhollandse verdediging en gaf af aan Rick Verbeek. Diens balletje breed kon met een uiterste krachtsinspanning door Robin Janssen in de touwen gewerkt worden. Excelsior had de stand minuten later al weer gelijk kunnen trekken, maar Daan Smith slaagde er uit een hoekschop van Daan Blij in om de bal bij de tweede paal naast te schieten. In de nu op en neer golvende wedstrijd was Van Leeuwen vervolgens op tijd zijn doel uit om een voorzet van Wesley Meeuwsen op Nick de Bondt te onderscheppen. En dan heb ik een kopbal van Meeuwsen zelf nog over het hoofd gezien: naast. Het kantelpunt van de wedstrijd was vlak voor rust de rode kaart, die Daan Smith ontving voor het neerhalen van de doorgebroken Robert Mutzers.

De gasten uit Maassluis deden na de thee nog wel verwoede pogingen om ook een doelpunt te noteren, maar slaagden daarin niet. Hoe het wel moest, liet onze spits Wesley Meeuwsen in de 58e minuut zien: uit een steekpass van Nick de Bondt bracht hij de bal prima onder controle, kapte zijn tegenstander uit en schoot ijzig kalm de 2 – 0 binnen. Het enige verwijt, dat onze jongens gemaakt kan worden, is dat de score daarna niet verder uitgebouwd werd. Met name Robert Mutzers stond aan de basis van een aantal prima combinaties, die niet op waarde werden geschat. In de 70e minuut was hij doelman Van Leeuwen al voorbij, maar kon zijn voorzet nog van de lijn worden getrapt. En tien minuten later was hij er op aangeven van Meeuwsen weer vandoor, maar nu viel de ingevallen Coen Maertzdorf bijna op de doellijn op de bal, die vervolgens ook weer weggetrapt kon worden. Tussendoor was er nog een goede mogelijkheid voor Dean van Ooijen, die Joris Janssen wel, maar Niels Kornelis niet verschalkte. En in blessuretijd had Excelsior nog een open kans voor de aansluitingstreffer, die dan toch te laat was gevallen. Maar ook nu werd niet geprofiteerd.

De Treffers kan zich opmaken voor de volgende thuiswedstrijd, aanstaande vrijdag om 20.00 uur tegen TEC. Laten we hopen, dat het een goede vrijdag wordt!

Bron: website De Treffers

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site