Nieuws

Barendrecht wint weer in Werkendam

Door op 27 maart 2017 om 17.30

Barendrecht heeft de afgelopen week goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. Na de knappe zege bij Jong Vitesse (2-0) wonnen de rood-witten zaterdag in Werkendam van Kozakken Boys met 3-1. Voor de Boys beginnen Barendrecht inmiddels een soort Angstgegner te worden, want ook de vorige vier ontmoetingen eindigden in het voordeel van de Bongerdploeg.

Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart kon zaterdag achterin weer beschikken over Max van Dijk. Voorin waren er opnieuw basisplekken voor Ramy Salem en Dimitri Gomes Almeida. Bij Kozakken Boys stond ex-Barendrechter Mahmut Sönmez in de basis, bij Barendrecht begon oud-Kozak Richie Basoski op de bank.

Barendrecht startte goed en kwam al na tien minuten op voorsprong door Danny Monster, 0-1. Daarna ging het gelijk op met meer kansen voor de thuisploeg. Kozakken Boys-verdediger Leon Bot moest na een half uur met een polsbreuk van het veld na een noodlottige val. Hij moest naar het ziekenhuis, maar hoefde daar niet te worden geopereerd.

Het laatste kwartier voor de rust was rommelig. Scheidsrechter Oosterom had het druk met het trekken van gele kaarten, waarvan er vier naar Kozakken gingen. Dat ging trainer Danny Buijs te ver, hij protesteerde en kreeg vervolgens zelf een rood kartonnetje voorgeschoteld en moest naar de tribune.

Tien minuten na de rust werd het 1-1 door Ahmed El Azzouti. Kozakken Boys leek door te gaan drukken, maar dat luwde na een rode kaart voor Ahmad Mendes Moreira (twee keer geel).

Barendrecht profiteerde van de overtalsituatie, want invaller Ali Khaldi mikte een kwartier voor tijd raak, 1-2. Voor de linkspoot zijn allereerste treffer voor de rood-witten. Vlak voor tijd kreeg Barendrecht nog een strafschop, die werd benut door Tim Eekman, 1-3. Het enige smetje op de zege waren de gele kaarten voor Eekman en Yorik van Deelen, zij zijn tegen de Treffers geschorst.

Kozakken Boys - Barendrecht 1-3 (0-1)
10. 0-1 Monster, 55. 1-1 El Azzouti, 75. 1-2 Khaldi, 86. 1-3 Eekman (strafschop).
Scheidsrechter Oosterom, rode kaarten: Mendes Moreira (Kozakken Boys, 2x geel) en Buijs (Kozakken Boys), geel: Eekman en Van Deelen (Barendrecht), Van Nuland, Hammouti, Monteiro, Ignacio en El Azzouti (allen Kozakken Boys).
Opstelling Kozakken Boys: Den Hartog, Van Nuland, Bot (30. Habtemariam), Hammouti, Monteiro, Pires Tavares, Stout, Ignacio, Sonmez (72. Abdullahi), Mendes Moreira, El Azzouti (90. Cornet).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Navajas Sanchez, Jongman, Monster (76. Basoski); Salem, Esajas (62. Mourits) en Gomes Almeida (69. Khaldi).

Achtste
Barendrecht stijgt weer in de Tweede Divisie en staat nu achtste met 36 punten uit 26 wedstrijden. Het verschil met de 'gevaarlijke' onderste plekken is inmiddels opgelopen naar 8 punten. Koploper Jong AZ staat op 65 punten en telt af tot de promotie. Onderaan lijkt Jong FC Twente met 15 punten gezien. De stand is maandagavond actueel.

De Treffers
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. De Treffers uit Groesbeek komt naar De Bongerd, de aanvang is 18.00 uur. Eerder dit seizoen won Barendrecht in Gelderland met 2-1. De Treffers is de nummer drie in de Tweede Divisie.

Bron: website Barendrecht

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site