Nieuws

Belangijke punten Kon. HFC tegen Spakenburg

Door op 20 maart 2017 om 11.15

In de Tweede Divisie staan 10 ploegen dicht bij elkaar. Vooraf was het idee: bij Spakenburg is wat te halen. Na 2 winstpartijen met goed spel en een Spakenburg dat langzaam naar beneden glijdt, kan HFC misschien wat lucht ten opzichte van de degradatie concurrentie creëren. Op de grote schermen gaven de beide coaches vooraf hun mening over de wedstrijd die live werd uitgezonden. De Spakenburg coach onzeker, vooral waar het de Spakenburg verdediging betrof, en Ted Verdonkschot realistisch en vol vertrouwen. Op dat moment stond HHC Hardenberg, de nummer een na laatst, met 2-0 voor tegen Kozakken Boys (het werd uiteindelijk 3-3).

En dan valt in de eerste minuut de bal knullig binnen achter keeper Tom Boks. Waar HFC de mouwen nog aan het opstropen was, liepen de Spakenburgers al juichend terug. De 1-0 werd in dank aanvaard. Weg bespiegelingen; voordeel is dat je 89 minuten plus wat extra tijd de tijd hebt om te bekomen van de schrik en om de stand recht te zetten. Maar een goed begin was het niet. Het eerste kwartier dat volgde golfde het spel heen en weer met de betere kansen voor Spakenburg. Tom Boks greep tweemaal goed in en dat was het voor Spakenburg op deze middag op wat kleine kansjes in de laatste minuten van de wedstrijd na. Vanaf dat moment was HFC de betere ploeg. Er werden nauwelijks kansen weg gegeven en naarmate de wedstrijd vorderde werd de ploeg gevaarlijker.

Tot nu toe hoorde je: de spitsen scoren te weinig. Deze middag lag het niet aan het missen van kansen. Het probleem was de voorzet: tot dik in de 70e minuut waren er weinig goede voorzetten. De enige speler die wel de bal goed voorbracht was Gertjan Tamerus. Op precies dezelfde plek als tegen AFC de week ervoor mocht hij in de 19e minuut van de eerste helft aanleggen voor een vrijetrap. Geen HFC’er kon er helaas iets nuttigs meedoen. In de loop van de eerste helft werd HFC sterker en sterker. Het middenveld stond als een huis. Wessel Boer pakte zijn tegenstanders stevig aan. Kevin de Visser kon zijn goede vorm van de afgelopen weken een vervolg geven en Michael Timisela kwam steeds beter in zijn spel. Bij Spakenburg was een absolute uitblinker: Michael Lanting (14) speelde een puike wedstrijd als spelverdeler. Het was te danken aan het HFC-middenveld dat het uiteindelijke rendement van Lanting werd ingedamd.

Als we het ingooien van Gertjan Tamerus beschouwen als hoekschop, dan heeft HFC zeker zo’n 20 hoekschoppen gehad. Het leek er even op dat het de middag van ‘net niet’ zou worden. Kevin Sterling passeerde keurig zijn mannetje, maar kwam steeds net niet goed uit voor de goal. Spits Koen Beeren werkte hard, maar kreeg weinig echte kansen. Ook met Jeffrey Sam Sin, de man van precieze passing, in de tweede helft erin gekomen, wilde het lang niet lukken met de nauwkeurigheid van de voorzetten.

Toch zou HFC de middag met 3 punten Spakenburg verlaten. Net als tegen AFC scoorden Carlos Opoku en Koen Beeren. Weliswaar in een andere volgorde, maar wel beiden na een spelhervatting, hoekschop en vrijetrap. Heel lang zag het ernaar uit dat Spakenburg weg kwam met een onverdiende 1-0. Weer was het Carlos Opoku die in de 78e minuut de gelijkmaker in kopte uit een hoekschop. Een prachtige en wel verdiende gelijkmaker. Waar Spakenburg probeerde te consolideren ging HFC voor de winst. En 4 minuten later was het weer raak. Een prima vrijetrap van Gertjan Tamerus bleef hangen voor het Spakenburg doel. Koen Beeren bedacht zich geen moment toen de bal in de scrimmage voor zijn voeten kwam: hij schoot de verdiende 2-1 voor HFC binnen.

De verdediging stond als een huis, op de eerste minuut na dan. Danny Hols, die door Spakenburg in de opstelling op het doel werd gezet als keeper, speelde zijn tegenstander volledig uit de wedstrijd. Aan de andere kant ondersteunde Vincent Volkert zijn team, naast goede verdedigende acties weer met snelle rushes. En het centrum, naast Carlos Opoku, Oscar Wilffert klaarde de klus in de loop van de wedstrijd steeds beter. De Spakenburg spits werd een keer of 15 buitenspel gezet en alle aanvallen, zeker in de tweede helft werden keurig gepareerd. Ook Tom Boks stond goed te keepen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd wist hij met een aantal puike reddingen zijn bijdrage te leveren aan de winst.

Ook na dit weekend staat alles nog dicht bij elkaar. Voor het eerst in deze competitie staat HFC boven AFC. 33 punten en toch blijft het gek genoeg uitkijken voor ons eerste team, dat op een mooie 10 plaats staat. Van Lienden (34 punten op plaats 9) tot aan HHC Harderberg (27 punten op de een na laatste plaats 17). Als je echter 1 punt per wedstrijd haalt de komende weken dan is er niets aan de hand, volgens HFC-voetbalexpert Eric van Westerloo.
Komende zaterdag 25 maart om, let op, 15.00 uur komt GVVV. En met de ploeg van John de Wolf hebben de heren van het eerste elftal van de Koninklijke HFC nog wat goed te maken. Een redelijk kansloze 4-1 nederlaag in Veenendaal vraagt om een mooie revanche. Tot slot nog een mededeling voor Carlos Opoku: het gras is nergens groener (wel egaler waarschijnlijk), dus gewoon bij HFC blijven.

Bron: website Kon. HFC

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site