Nieuws

De Treffers is het best van de rest

Door op 13 maart 2017 om 12.15

De beste amateurclub van Nederland huist op dit moment in Groesbeek. In de strijd om de tweede plaats achter het ongenaakbare Jong AZ vermorzelde De Treffers concurrent GVVV. De Veenendalers mochten blij zijn, dat het bij 4-0 bleef. De Groesbekers lieten met name in de eerste helft van de wedstrijd hun beste voetbal van dit seizoen zien.
Het was afgelopen zaterdag genieten op Sportpark Zuid. De Treffers startte als een speer. De energie spatte er van af. En dat leidde na iets meer dan een kwartier tot de verdiende voorsprong. Wesley Meeuwsen gaf de bal mee aan Robert Mutzers, die zijn man voorbij spurtte en de achterlijn haalde. De bal werd prima terug gelegd op de inkomende Nick de Bondt: 1-0. Vier minuten later verstuurde Frenk Keukens de bal diagonaal over het veld naar Wesley Meeuwsen, die weer eens verwoestend uithaalde: 2-0. De Treffers bleef de betere ploeg en probeerde het diverse keren ook met schoten van afstand. Op een vrije trap van Nick de Bondt moest doelman Johan Jansen met een snoekduik redding brengen, uit een vrije trap van Wesley Meeuwsen ging de bal maar net over doel en een schot van Rick Verbeek ging voorlangs. Rick Verbeek had in de 34e minuut het derde doelpunt op de schoen, toen hij door Keukens vrij voor doel werd gezet. Jansen kon vangen. En toen had zo maar de niet verdiende aansluitingstreffer kunnen vallen, maar Niels Kornelis liet zien, dat hij op hetzelfde niveau zat als zijn medespelers door een inzet van Danny de Leeuw te onderscheppen. In plaats daarvan werd het 3-0, toen Pim Balkestein uit een vrije trap van Nick de Bondt over doelman Janssen in het netje kopte. Met een schot op de lat van Terschegget werd de eerste helft afgesloten.
De trainer van de tegenpartij zal in de kleedkamer best de grote boze Wolf hebben gespeeld, maar dat bleek niet veel geholpen te hebben. In de 46e minuut bediende Frenk Keukens Wesley Meeuwsen op maat, die met een rake knal in de lange hoek al direct de 4-0 aantekende.
Mutzers had tien minuten later voor 5-0 kunnen zorgen na een combinatie met Meeuwsen en Verbeek. Ditmaal was doelman Jansen alert. De Treffers nam enig gas terug, geen wonder, want tot dusver was er in een ontzettend hoog tempo gevoetbald. Dat leidde ertoe, dat Adnane (bal van de lijn gehaald door Balkestein) en Latupeirissa (geblokt door Kornelis) mochten hopen op een eretreffer. Maar die zat er vanavond niet in. Integendeel, Coen Maertzdorf, zojuist ingevallen, had nog voldoende energie om Rick Verbeek in stelling te brengen (bal uit de hoek getikt door Jansen) en vervolgens zelf twee goede mogelijkheden te kunnen noteren. Tot meer doelpunten leidde dat niet meer, maar De Treffers kon met een uiterst tevreden gevoel terug kijken op een wedstrijd, waarin meer dan revanche genomen werd op de eerdere nederlaag in Veenendaal.

Bron: website De Treffers

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site