Nieuws

De mannen van Verdonkschot pakken AFC in 2-0

Door op 13 maart 2017 om 12.30

Van AFC werd het een en ander verwacht. Na een serie fikse nederlagen zou de ploeg van trainer Ton du Chatinier er op gebrand zijn nu eens de volle winst te pakken. Daar leek het de eerste twintig minuten zeker op. AFC heerste en HFC kwam amper voor het doel van de Amsterdammers. Het hoe en waarom in het voetbal blijft een mysterie, maar onze mannen begonnen steeds beter te voetballen en AFC zakte weg. Het had er na zes minuten alle schijn van dat AFC een penalty werd onthouden. De uitstekend leidende scheidsrechter Ruperti wuifde alle aanspraken op een pingel resoluut af. Had hij zich laten verleiden dan had de wedstrijd wel eens heel anders kunnen verlopen.

Pas na een klein kwartiertje verscheen HFC voor de eerste keer in de zestien van AFC, een corner was het maximale. Koen Bosma van AFC kreeg een aardige kans. Zijn kopbal kon Tom Boks nog tot een corner verwerken. De opnieuw van extreme werklust overlopende Koen Beeren kwam steeds dichter bij het doel. Zijn schoten miste helaas onvoldoende kracht, zodat zij een makkelijke prooi werden voor AFC doelman Willemsen. AFC kreeg nog een uitgelezen kans om op voorsprong te komen via een hard schot van Teun van Zweden, Boks wist HFC te redden. Na een halfuurtje was de ommezwaai van de mannen van Ted daar. De Visser kon tussen de overvolle verdediging niet afdrukken, Kevin Serling mikte de bal centimeters naast het doel. Ook een kopbal van Koen Beeren werd knap door de AFC doelman gepareerd. Over de ploeg uit Amsterdam lag een ongekende matheid. Het leek wel of ze liever wilden genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje dan te strijden voor de punten. Na de theepauze was het alleen HFC dat liet zien wel voor de volle winst te willen gaan. Toch moesten de 600 toeschouwers nog even wachten op het succes van HFC. Om precies te zijn in de 60e minuut vertrok een perfecte vrije trap van de voet van Gertjan Tamerus. Precies op het hoofd van Koen Beeren die de bal vervolgens tegendraads in het doel werkte 1-0.

Daarvoor had Vincent Volkert al bijna succes. Na een lange spurt langs de zijlijn was de AFC doelman net iets eerder bij de bal en kon zo een doelpunt van onze linksachter voorkomen. Michael Timisela werd gewisseld voor Jeffrey Sam Sin. Uit een vrije trap van hem moest de AFC doelman in actie komen. Met een uiterste krachtsinspanning kon hij de bal nog tot corner verwerken. AFC zette na de achterstand iets aan maar de overtuiging ontbrak. De twee afscheidnemende HFC’ers Sam Sin en Opoku zouden hun stempel op de wedstrijd drukken. Een corner werd door Sam Sin exact op het hoofd van Carlos Opoku geplaatst. Carlos kopte de bal spijkerhard achter de AFC doelman 2-0. AFC kreeg in blessuretijd nog een kansje via Jesse Matthijs maar de bal schoot voorlangs het doel.

HFC klimt op de ranglijst naar plaats 12. Dat is nog niet voldoende om weg te blijven van de onderste vier plaatsen. Het is wel een prima stap en voetballend moet het goed komen. Zaterdag om half drie treden onze manschappen aan, in en tegen Spakenburg. Spakenburg staat een puntje achter op HFC en heeft ook nog eens één wedstrijd meer gespeeld. Als HFC opnieuw weet te winnen is het linkerrijtje in zicht.

60e minuut Bereen 1-0, 88e minuut Opoku 2-0

Opstelling: Boks, Hols, Volkert,Wilffert, Opoku, Timisela (62 Sam Sin), Boer, De Visser, Tamerus, Beeren, (75 Haarmans) Sterling (91 De Kwant).

Erik van Westerloo

Bron: website Kon. HFC

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site