Nieuws

Gezocht wegens ruimte gebrek: grote prijzenkast voor AFC JO10-8

Door op 12 juni 2018 om 11.00

Van een wat onzekere start, door middel van hard trainen en werken een hecht team smeden, naar een lange zege reeks. Het is een verhaal wat in een jongensboek kan; met spanning, een stijgende lijn, wat onverwachte hobbels en uiteindelijk alle dromen die uitkomen.

Het begon allemaal in september, de JO10-8 begon met wat nieuwe aanvullingen aan een nieuw seizoen. Het spel was onzeker en de het zelfvertrouwen afwezig, al snel waren de jongens voor de beker uitgespeeld na een nederlaag en een gelijkspel.

Dit vonden ze niet leuk en ze gingen hard trainen, even kijken of de jongens dan ook konden winnen. In de najaarscompetitie gebeurde dit ook, aan het einde waren 7 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Ze werden tweede achter de jongens van de Wooter Academy. Eerlijk is eerlijk, deze tegenstander was toch echt een maatje te groot.

In de voorjaarscompetitie was het tijd voor een herkansing, een andere poule en de Wooter Academy was het intussen ook een klasse hoger gaan opzoeken. De stijgende lijn werd voort gezet, wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen. Met dank aan onze trainers en coach! Tussendoor raadde onze gewaardeerde toernooi commissie nog even het Paastoernooi bij s.v. De Meer aan. Na de poule in onze eigen klasse gewonnen te hebben, kwam de finale tegen de winnaar van de hogere poule. Onze jongens werden aangemoedigd door de AFC JO10-3 (wat een sfeer) en halverwege de wedstrijd werd zonneschijn opeens een regenbui. Eén minuut voor het einde was er dan de verlossende 1-0, JO10-8 was de winnaar van zijn finale! De eerste beker was binnen.

Na het feest moest de focus weer op de competitie, de volgende drie wedstrijden werden net als alle eerdere wedstrijden eenvoudig gewonnen. Nog even een doordeweekse wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie en dan kon in het weekend de competitie veilig gesteld worden. Dat bleek te makkelijk gedacht, de hekkensluiter had goede zaken gedaan op de transfermarkt en drie top spelers (tijdelijk) binnen geharkt. Het werd uiteindelijk heel spannend, maar helaas liepen de jongens tegen de eerste nederlaag van 2018 aan: 3-2. Een wijze les, verkoop nooit de huid voordat de beer geschoten is. Daarna werden de volgende wedstrijden weer zoals het hoort met winst bijgeschreven. Tot opeens het grootste verlies van het seizoen, het vroegtijdig overlijden van onze jeugdvoorzitter was een schok voor ons allen. De wedstrijden werden afgelast en iedereen gebruikte de tijd om te relativeren. Rustig wachtten de jongens af wat op de andere velden gebeurde, maar het gat was te groot voor de achtervolgers. Het kampioenschap was een feit, een trots resultaat met een zwart randje.

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site