Nieuws

Verslagen AFC zat. 1 - AMVJ met beeldverslag

Door webmaster op 3 april 2016 om 11.25

Voor het beeldverslag klik op https://youtu.be/1wN5seLQfuI

De week van ?

Het was de week van nummer 14.
Mooier was geweest als het niet zijn week was geweest. Maar de aanleiding was er helaas wel,  en dan is het logisch.
En alles wat op de velden gespeeld wordt stond dus in de schaduw van De Verlosser.
Of was alles een ode aan JC?
Laten we het maar op het laatste houden, dan heeft het weer zin.

Het was ook het weekend van de Derby in de zaterdag tweede klasse A. Nee, nog geen klassieker, maar wel een derby.
Met een waar Facebookoffensief, voorbeschouwingen en meer spanningverhogende factoren; Viagra voor het voetbalhart.
De koplopers AFC en AMVJ hadden voorafgaand aan deze zaterdag 16 van hun 20 wedstrijden gewonnen en stonden samen aan kop.
Ook de KNVB herkende de spanning van de derby en stuurde zowaar een neutraal arbitraal trio naar sportpark Goed Genoeg.
Dat is de Egyptische oplossing voor wie het nog niet weet.
Voor de Derby tussen Al-Ahly en Al Zamalek, beiden uit Cairo, wordt ook altijd een buitenlandse scheidsrechter ingevlogen om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De winnaar van vandaag zou geen kampioen zijn, maar wel een stapje dichterbij komen.
Voor de verliezer stond een weekje herstellen en bijtanken op het menu.
En een gelijkspel? Dat hoort niet bij zo’n wedstrijd en zou dus een teleurstelling voor iedereen betekenen.
Het mediaoffensiefje zorgde voor een grote publieke belangstelling van AFC-ers en AMVJ-ersop Goed Genoeg.
Aangevuld met ongebonden liefhebbers.
Aan aantallen waag ik me niet, we houden het op vele honderden, altijd goed.
In ieder geval was het een mooi gezicht om de rijen supporters langs veld 3 te zien en de ruim gevulde skybox die door de week weer gewoon clubhuis wordt genoemd.

Een pure amateurwedstrijd dus, geen entreegeld, geen vergoedingen, geen reclame-inkomsten of andere verstorende omstandigheden.
Alleen voetbal.
Want was het niet Johan die ooit al sprak: “ ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken”.

Beide teams wisten wat er op het spel stond en dat zal tijdens de wedstrijd ook wel een beetje te merken zijn geweest.
Maar ondanks dat – of misschien wel daardoor – werd het een boeiende strijd.
Met, beetje chauvinistisch, AFC dat in de wedstrijd toch een tikkie beter was dan de tegenstander.

Dat bleek al na een paar minuten toen een ingooi van Willem Deetman werd verlengd door Mitchell Faerber.
Met de rug naar het doel zorgde Floris Dokkum voor een schitterende oplossing en met een omhaal verschalkte hij keeper Levien Rocha.
Wat een weelde om zo snel te scoren.
De eerste helft kwam AMVJ niet echt in de buurt van het doel van AFC, maar AFC wel aan de overzijde.
Mooie aanvallen zorgden voor doelrijpe momenten, niet voor doelpunten.

Na de thee ging het droomscenario verder na een handsbal van AMVJ binnen de zestien. Floris mocht aanleggen voor nummer twee van de middag en faalde niet.
Op de website van het Amsrterdamsche Voetbal is vanaf maandag de strijd als “ wedstrijd van de week”  te zien, dus we gaan hier niet alle momenten doornemen.
Kijk gewoon nog even en huiver of geniet na. Al naar gelang je afkomst.

Vooraf was al bekend dat de winnaar vandaag niet het kampioenschap zou veroveren. Sterker nog, weer eentje van Johan: “ het hoort bij de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt”.
Vaak zegt hij,  niet altijd dus.
AFC heeft het vanaf dit weekend echt in eigen hand. “Als we vanaf nu niet meer punten laten liggen dan de tegenstanders zijn we kampioen”.
Die laatste is overigens niet van Cruijjf, maar het is wel waar.

Voor stand zie op homepagina onderaan.

 


aanloop voor de penalty door Floris Dokkum: 2 - 0

 

Kampioenschap lonkt voor AFC

tweede klasse

Coach Nihom: ’AMVJ heeft acht tellen gekregen, maar is nog niet knock-out’

AMSTERDAM

door Benny Ruff, De Telegraaf

Floris Dokkum viel na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kee zijn coach Benno Nihom in de armen. De aanvoerder van de zaterdagtak van AFC legde heel wat kilometers af in de kraker met AMVJ (2-0) en kreeg in de slotfase een publiekswissel.

Terecht, want met twee treffers - waaronder een beauty van een omhaal al na drie minuten - velde hij het vonnis over de tegenstander uit Amstelveen. Daarmee heeft AFC een hele belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in de tweede klasse A. ,,AMVJ heeft nu acht tellen gekregen, maar is nog niet knock-out”, was de veelzeggende conclusie van Nihom.

,,We zijn hartstikke blij met deze overwinning. Op alle fronten waren wij AMVJ de baas”, wist ook Dokkum. ,,Die ploeg hebben we nu op drie punten achterstand gezet. Maar we moeten niet denken dat we er al zijn. Er volgen nog vijf wedstrijden, dat worden vijf finales.”

De glimlach op zijn gezicht na afloop was veelzeggend. Dokkum was de afgelopen weken immers behoorlijk productief. In de eerste week van maart schoot hij er tegen EVC uit Monnickendam twee binnen. Een week later prikte hij er tegen Reiger Boys één in en twee weken geleden nam hij alle drie de goals voor zijn rekening in de 1-3 winst tegen EDO. Met de doelpunten van afgelopen zaterdag meegerekend komt zijn totale score op zeventien, eentje minder dan teamgenoot Mitchell Faerber, die topscorer is.

Dokkum: ,,Persoonlijk ben ik niet zo bezig met goals maken. Als één van ons het maar doet, daar gaat het om. Vandaag hebben we als ploeg een prima partij op de mat gelegd. Vanaf de eerste minuut waren wij gefocust op de wedstrijd. Daarbij geholpen natuurlijk door de vroege voorsprong. De bal zat er goed in. Ik moest hem wel met een omhaal nemen, het was de enige mogelijkheid.”

Net als zijn captain zat Faerber er in het slot van het duel behoorlijk doorheen. De spits, die opnieuw een sterke indruk achterliet, had last van kramp. ,,Maar het was wel de moeite waard om zo diep te gaan”, glunderde hij. ,,We hebben laten zien dat we in deze topper - AMVJ was al maanden ongeslagen - de beste zijn. Op nu naar de titel.”

Inmiddels is bekend dat de goalgetter goed in de markt ligt bij clubs uit de Hoofdklasse en Topklasse. Faerber weet zelf van niets. ,,Is er belangstelling? Ik heb er nog helemaal niets van vernomen. En of ik eventueel terugkeer naar ’de zondag’? Ook daar weet ik niks van. Het is geen geheim dat ik graag hogerop wil. Maar zoals de zaken er nu voorstaan, blijf ik hier spelen.”

Voor AMVJ-trainer Hans Schakel was het al weer enige tijd geleden dat hij met zijn ploeg een nederlaag incasseerde. ,,Ik moet toegeven dat AFC de beste formatie heeft. In Faerber en Dokkum hebben ze individuele klasse in huis, dat heeft vandaag de doorslag gegeven”, aldus Schakel.

Het succes van AFC zaterdag heeft ook z’n keerzijde. Daan Brinkman en Willem Deetman hebben de aandacht van zondagcoach Bart Logchies. De kans dat zij volgend seizoen naar de zondag 1 overstappen is groot. Onderwijl probeert Nihom de hosanna-stemming rondom zijn team te temperen. ,,We moeten ons ervan bewust zijn dat de strijd nog niet gestreden is. Zaterdag moeten wij naar BOL en AMVJ krijgt HBOK op bezoek. Dat kan best weleens cruciaal zijn.”

HBOK

HBOK blijft maar winnen. In eigen huis was de ploeg van trainer Wessel Colijn veel te sterk voor stadsgenoot DVVA: 3-0. Het is voor de ploeg van Colijn, die aan het einde van het seizoen vertrekt, alweer de zevende overwinning op rij. Daarmee staat HBOK aan kop in de strijd om de derde periodetitel.

AFC-AMVJ 2-0 (1-0). 1-0 Dokkum en 2-0 Dokkum (strafschop).

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site