Nieuws

Invaller Kistemaker schiet AFC in slotminuten naar periodetitel

Door op 22 februari 2016 om 16.15


In de allerlaatste seconde scoort Tobias Kistemaker met een prachtig afstandsschot de 1-0 . Grote vreugde bij Joey Singels, Wessel Westerhof, Gijs Niehe, Tobias Kistemaker, Justin Swart en Milan de Wijs

Kistemaker goud waard

Invaller schiet AFC naar periodetitel tijdens derby met DVVA (0-1)

Hij werd toegezongen in de kleedkamer en op het veld bedolven onder zijn ploeggenoten. AFC’er Tobias Kistemaker was tijdens het competitieduel met stadsgenoot DVVA de absolute held. Dankzij zijn goal legde lijstaanvoerder AFC beslag op de tweede periodetitel: 0-1.

door Wesley Verboom, De Telegraaf

 ,,Het was een flinke afstand. Het was een alles of niets poging”, bekent Kistemaker voor de kleedkamer van zijn ploeg. De invaller van AFC maakte zaterdag uit de rebound in de 93e minuut de winnende treffer. Hij joeg de bal in het dak van het doel ,,Heerlijk dit! Ik heb het voetballen gemist.”

Het afgelopen half jaar was de 23-jarige middenvelder nauwelijks op het gras te bewonderen, omdat hij het voetballen niet kon combineren met zijn werk. ,,Hij verdiende het om in te vallen”, glundert AFC-trainer Benno Nihom, die onder meer Daan Brinkman miste vanwege een blessure. ,,Het was een fantastisch doelpunt.”

Bijna twintig meter verderop heerst een grafstemming. Een uit het veld geslagen Timon Hazewinkel doet zijn verhaal. De rappe flankspeler van DVVA schoot in de eerste helft op de buitenkant van de paal. ,,Ik word er moedeloos van. Twee weken terug verloren we van AMVJ ook al in de absolute slotminuut”, treurt Hazewinkel. ,,We waren beter dan AFC, maar scoren is ons grote probleem.”

,,De opluchting is bizar groot. Als je 0-0 speelt ben je koploper af en pakt AMVJ de periode periodetitel”, rekent Nihom voor, die daarna antwoord geeft op de vraag of Kistemaker een toekomstig basisspeler is. ,,Waarom niet? Hij kan het spel versnellen en vertragen en aan de bal is hij misschien wel de beste van onze selectie.”

De woorden van Nihom zijn niet heel verrassend, want Kistemaker speelde enkele jaren in de jeugd van Ajax. ,,Van 2003 tot 2006 en in het seizoen 2009-2010 heb ik daar in de jeugd gespeeld”, aldus Kistemaker. ,,Op het moment dat ik bij AFC in de A-junioren speelde, kreeg ik opnieuw een kans bij Ajax. Ik mocht in de A2 komen voetballen.”

Een plek in Ajax één zat er niet in. ,,Ik had onder meer Mitchell Dijks voor mij.” Kistemaker speelde op dat moment als linksback. ,,Het liefst speel ik als linkermiddenvelder of vleugelaanvaller”, besluit het goudhaantje, die zich daarna stort in de feestvreugde.

Tobias Kistemaker

Voor meer foto's van Tom Poederbach klik hier

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site