Nieuws

AFC meiden doen het hartstikke goed!

Door Bobby Gehring op 9 april 2015 om 18.10

Bijna exact een jaar geleden, op 10 april 2014, werd een voor AFC historisch besluit genomen; Meisjes- en vrouwenvoetbal op AFC. Met veel enthousiasme werd op de buitengewone algemene ledenvergadering het idee in ontvangst genomen.  
 
Nu een jaar verder kunnen we een mooie momentopname maken over hoe de meiden het tot nu toe doen, en dat is hartstikke goed.


 
Te beginnen met Vrouwen 1. Dit team manifesteert zich vanaf dag 1 als een meerwaarde voor de club en het  AFC verenigingsleven. Met een mooi item en een aantal leuke foto’s in de Persmap maakten zij direct een mooie binnenkomer. De meiden kunnen het goed met elkaar vinden en noemen zichzelf met recht een Vriendinnenteam. Ook in de competitie gaat het goed. Met 25 punten uit 18 wedstrijden staan ze op een keurige 6e plaats. Lang niet gek. Ze spelen nog vier wedstrijden; twee keer thuis en de afsluiter van het seizoen bij de buren van Buitenveldert. Met een beetje mazzel stijgen ze nog een plaatsje.
 
De toppers van Meisjes B1 draaien als een trein en zijn verwikkeld in een race om het kampioenschap. Zij staan 1 puntje achter op de koploper GSV (Grootschermer Sport Vereniging). Beide teams treffen elkaar op zondag 10 mei, om 10:30 op Goed Genoeg. Het belooft nu al een spannende wedstrijd te worden.
Na een bliksemstart raakte het team even in een iets mindere fase. Maar na een goed gesprek pakte dit dynamische en stoere team de draad weer op en gaat het nu weer heel erg goed. Nog even doorzetten en wie weet…… het eerste AFC Meisjesteam ooit dat kampioen wordt….
 
Mocht het de B1 misschien net niet lukken, kunnen we altijd nog hopen op de kanjers van de Meisjes F1, die in hun competitie heel mooi bovenaan staan. Met 33 goals uit 4 wedstrijden mag men spreken van een ware ‘doelpuntenmachine’.
Samen met Geinburgia en OFC strijden zij om de 1e plaats. Op 2 mei speelt dit superteam haar laatste wedstrijd en mogen zij misschien wel een hele grote beker optillen om het kampioenschap te vieren. Zij spelen hun thuiswedstrijden op zaterdag om 09:00.  Dat wordt dus vroeg de wekker zetten maar het is 100% de moeite waard.
 
Dus nog een kleine maand en dan is het eerste voltooide AFC-meiden-voetbal-seizoen een feit. En wat voor een seizoen !
 
Nog even volhouden meiden! En veel plezier! De club is trots op jullie !
 
Commissie PP & E.Achterste rij van links naar rechts: Anne Stehouwer (Vrouwen 1), Janneke van der Valk (Vrouwen 1)
Middelste rij van links naar rechts: Anne Sanders (MB1),  Xamira Kon(MB1)
Voorste rij links van links naar rechts: Bobbie Priem (MF1), Lima Zeijlstra (MF1)

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site