Verslag - 12-2 winst, vliegende start voor de E4!
29 januari 2015

Vliegende start!

 

In de nieuwe poule is de E4 gekoppeld aan de volgende ploegen:

Abcoude E2

Argon E1

Buitenveldert E4

KDO E1

Pancratius E5

RKAVIC E1

Sporting Martinus E2.

 

KDO en RKAVIC zijn, net als de E4, kampioen geworden voor de kerst. Argon, Abcoude en Sporting Martinus werden tweede en Buitenveldert en Pancratius zijn als beste nummers drie naar de eerste klasse gepromoveerd, een gemêleerd gezelschap van kampioenen, runners up en debutanten zo te zien! De eerste tegenstander Buitenveldert kennen we nog uit het bekertoernooi. In augustus was AFC uiteindelijk de bovenliggende partij na een benauwde 5-4 overwinning. Deze hernieuwde kennismaking met onze buurjongens was daarom meteen een mooi ijkpunt om te zien of Daryl progressie heeft geboekt met onze godenzonen in het afgelopen half jaar?

 

Daryl en zijn equipe waren erop gebrand om meteen een visitekaartje af te geven bij het openingsduel: laten zien dat “Goed Genoeg” een onneembare vesting is! De E4 trapte het gaspedaal helemaal tot op de bodem in en onze (uitstekende) gelegenheidsarbiter Mark had nog maar net voor de aftrap geblazen toen Senna bij de eerste corner van de dag goed positie koos bij de tweede paal en meteen afdrukte voor de 1-0. Niet veel later gaf Senna (die de zieke Wolf met verve verving) voor op Jamie die perfect in de hoek schoot voor de 2-0. Na pas een minuut of vijf gespeeld te hebben soleerde Niels door de gehele defensie heen met de bal aan de voet en Jamie aan zijn zijde om genadeloos in de korte hoek te scoren. Maar goed ook dat dit een goal werd want secondant Jamie stond er eigenlijk nog beter voor ;)  Het vierde doelpunt werd gemaakt door onze centrale verdediger Edward na een korte corner met Niels. Edward zette vlak daarna Senna vrij voor de keeper met een geweldige steekpass die een station oversloeg. Je kan het dan met een gerust hart aan Senna overlaten om het af te maken, 5-0! Ook de 6-0 kwam op naam van onze supersub Senna. Deze keer uit een formidabele pass van Edward over grote afstand. Zowel de pass van Ed en ook de volley waarmee Senna zijn loepzuivere hattrick vervolmaakte waren van grote schoonheid! Zo stond het na 10 minuten voetbal al 6-0 en had AFC promovendus Buitenveldert getrakteerd op een warm welkom in de 1e klasse. AFC nam de voet nu even van het gas tijdens de hagelbui die over veld 5 trok en speelde de 1e helft uit zonder verder noemenswaardige kansen weg te geven. Pirmin & Milos waren nog dichtbij een treffer maar verder bleef het rustig.

Na de thee kwam de AFC trein weer op stoom: player on fire Senna soleerde over de linkerflank langs een paar tegenstanders om zelf de 7-0 te maken. Toen vonden onze buren het genoeg. Omdat nu alle AFC-ers zelf wilden scoren ontstonden er gaten achterin en bij de eerste de beste counter moest de achtergebleven Ben capituleren op een fraai afstandsschot. 7-1.  Onze twee mannetjesputters Niels & Jamie sneden na de aftrap als een mes door de boter langs de Buitenveldert defensie om de marge weer te herstellen met Niels als aangever en Jamie als ijskoude afmaker, 8-1 nu!

Toen Jelle Niels diep stuurde met buitenkant voet lag de 9-1 in het mandje dankzij een mooie stift van Niels en kwamen de dubbele cijfers wel heel dicht binnen bereik. Niels had de eer om op kwaliteit de tiende treffer van de dag (en zijn hattrick )te maken na alweer een voorzet van, de vandaag volledig in dienst van de ploeg spelende Jelle. Nummer 11 kwam op naam van alweer die felle Senna na een prima assist van Edward. De twaalfde treffer was een cadeau van de inmiddels tureluurs gespeelde keeper waar Jamie wel raad mee wist (en ook hij zijn hattrick weer mee binnen sleepte).In de slotfase gingen er teveel van onze mannen voor eigen glorie anders was het leed voor Buitenveldert helemaal niet meer te overzien geweest. Zodoende kon Buitenveldert nog de 12-2 scoren omdat de ploeg (de alle drie uitstekend spelende) Benjamin, Floris en Finn in de steek liet tegen een overtal van vijf blauwe aanvallers. Onze gasten hadden zich kranig verweerd maar tegen deze vorm van was geen kruit gewassen dus deze extra eretreffer is van harte gegund!

De hele ploeg heeft, net als vorige week, uitstekend gespeeld, de grote uitblinkers vandaag? Niels en Jamie met beiden een hattrick! Senna met maar liefst VIJF goals! En, last but not least: onze groeibriljant Edward, die door AFC in een rap tempo wordt gepolijst voor het nog grotere werk! Al met al heeft de E4 deze “kick off match” met overmacht gewonnen en onderstreept de ploeg hiermee haar aspiraties voor titelprolongatie. Daryl heeft vakwerk afgeleverd! De ploeg speelt met schwung en met Edward erbij en Liam bijna terug en ook de rest van onze mannen in bloedvorm zijn de voortekenen in ieder geval meer dan gunstig. Zaterdag wacht in Badhoevedorp de volgende horde: Pancratius E5, komt dat zien!

Wedstrijdverslagen
facebook twitter
29 jan 12-2 winst, vliegende start voor...
28 jan E1- BUITENVELDERT E1 (3-2)
26 jan Programma t/m 01 feb
26 jan Ouderkerk F3 1 - 9 AFC F3
25 jan AFC E5 : de klassieker
25 jan AFC E5 : druk schema
25 jan E2 laat twee gezichten zien
25 jan Jumpstart Vida's Koele kikkers
24 jan E1- ZEEBURGIA E1 (2-7)
24 jan AFC E3 wint op klasse en karakter
23 jan D2 VS D3 Twin Games
22 jan AFC wint tweeluik bij SWIFT
20 jan AFC D1 VS KNVB
20 jan Kan (G)OUD roesten?
19 jan C1 start goed op weg naar een pl...
19 jan Een Prut-wedstrijd
18 jan D2 Kampioen AFC minitoernooi 2015
17 jan D3: teamprestatie levert 0-1 win...
17 jan AFC C2 – Waterwijk C1 3 - 1
14 jan In het verleden behaalde resulta...
14 jan E2 wint oefenwedstrijden
13 jan Oefenwedstrijd afgelast
12 jan Internationaal BVO toernooi
12 jan E1- FC WEESP D2 (1-3)
11 jan AFC E5 : de bal rolt weer
11 jan AFC C2 - Diemen C1 4 -2
11 jan D1 Kampioen AFC minitoernooi
11 jan Royale overwinning op de koninkl...
11 jan D4: uit het beker toernooi
10 jan Een nuttig verlies
10 jan De kop is eraf: inhaal kompetiti...
8 jan E2 bekert door!
4 jan DERBY!
20 dec D1 en D2 in de zaal!
19 dec Promotie!
18 dec AFC F5 7-3 Buitenveldert F3
16 dec AFC E5 : uit de beker
16 dec AFC F3 5 - 0 Abcoude F3
16 dec Winnende afsluiting
15 dec Eerste seizoen B1
15 dec D4: 2de met een gouden randje
15 dec PECH!
15 dec E4 schakelt Roda uit dankzij een...
15 dec De eerste seizoenshelft 2014-201...
15 dec AFC bekert makkelijk verder
14 dec E13 kampioen!
14 dec F1 schakelt favoriet uit en beke...
14 dec E2 doet wat het moet doen en wint
14 dec C4 Uit de beker
14 dec Jaarlijks Kerstdiner