Verslag - De ban gebroken

25 augustus 2016

Als je in de beker verder wil dan moet je winnen, dat geldt voor de knock-out fase, maar ook in de poulefase is er weinig ruimte voor fouten, want je speelt maar één keer tegen elke tegenstander. En winnen deden we, maar er zit wel een verhaal aan vast.

De tweede tropische dag van het jaar en wij moeten spelen. Deze keer was de scheidsrechter er wel en hij heeft ook gemerkt dat het warm was, dus werden er drinkpauzes ingelast.

Al snel kwamen we door een ingelopen bal na een corner op achterstand tegen dit 4e divisieteam en dat was en verassing en een tegenvaller. Net als afgelopen zaterdag konden we veel druk zetten we drongen regelmatig door tot in de 16 van Sporting Martinus, maar wederom kwam het niet tot scoren. Dat is natuurlijk ook een verdienste van de verdediging en de goed keepende doelman van de tegenstander, maar ze moeten er wel in. Met een 0-1 achterstand gingen we aan de thee en toen ik de in de rust de eerste helft weer even voor mezelf de revue liet passeren kwam ik tot de conclusie dat er eigenlijk geen echte beleving in het spel van AFC zat, er zaten nog veel slordigheden in en af en toe was er onnodig balverlies. Dat zou wel moeten veranderen in de tweede helft, want als we verder willen in de beker, dan mag je dit niet verliezen. Buitenveldert, onze volgende tegenstander, heeft VVC wel met een groot verschil - 14-0! - verslagen. Dat is dus een serieuze tegenstander.

De tweede helft ging al beter, opnieuw waren we veelvuldig in de aanval, maar er waren ook counters van Martinus die ook heel af en toe gevaarlijk werden. Dayen heeft in ieder geval meer te doen gehad dan in Nieuw Vennep. Na de drinkpauze in die tweede helft begon ik me echt zorgen te maken, want nog steeds was het net niet gevonden. Maar gelukkig veranderde dat 15 minuten voor het einde. Jaimy die na een enkelblessure weer zijn eerste wedstrijdminuten mocht maken zette goed druk bij een diepe bal waardoor de keeper de bal niet goed kon wegwerken, deze kwam in een clutch terecht en viel voor de voeten van de meegekomen Mehmet die eenvoudig kon inschieten, want de keeper was nog niet bij het doel.

De ban was gebroken en eindelijk werd het doel gevonden, al een minuut of zeven later kon Jari een paar jongens in het centrum passeren en hij schoot mooi in van 16 meter. Direct daarna bleek dat Mehmet de smaak te pakken had, want heel snel na de aftrap veroverde het middenbveld de bal en stuurde Mehmet weg, hij kon op de keeper af geflankeerd door de twee centrale verdedigers van Sporting Martinus. Mehmet was sneller en prikte de bal efficiënt langs de keeper. 3-1 de verdiende eindstand.

Eindstand is goed en mooi en nu wacht een goede tegenstander die komend seizoen in de tweede divisie uitkomt. Succes in die wedstrijd, alleen winst helpt jullie verder.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site