Verslag - Promotie!
19 december 2014

 

We zijn gepromoveerd!  De laatste pot van dit kalenderjaar was een waardige afsluiting van een schitterend voetbal-najaar. In elf wedstrijden werd een willekeurige  groep talentvolle  C-spelers omgevomd tot een hecht team dat zich kan meten met de sterkste teams in competitie.  Zonder een wanklank, protest of gemene overtredingen  staan ze week in week uit met positieve en sportieve energie op het veld. Alleen dat al is een compliment waard. Promotie is een kroon op alle inspanningen en een enorme uitdaging voor alle betrokkenen. 

Het treffen tussen Martinus en AFC was lange tijd een echte voetbalstrijd. De spetters die ons links en rechts om de oren vlogen waren met het blote oog te aanschouwen door het felle 'stadion-licht' dat de match een extra ambiance geven die je wel kent van Europacup-tv-avonden. 

Iedere wedstrijd van AFC-C4 begint trouwens steevast met een pittige warming-up. Onze groep straalde als altijd weer veel vertrouwen uit. Ouders maakten op What’s App al afspraken voor de feestelijke borrel na afloop van de match.n Als je dan toch een zoon hebt dan kan jer er als voetbal-ouder maar beter alles uit halen. Voor je het weet zit je straks lekker gratis op een ere-stoel in de Arena. Natuurlijk is speel-plezier  en kinder-vreugde heel wat waard, maar wat te denken van al die miljoenen euro's of van mijn part peseta's, roebels of yens? Daar krijgt vader of moeder tussen 2 interlands door  toch ook we ietsjes van toegeschoven zo nu en dan? Lijkt mij wel.  Je zal de mensen straks horen  fluisteren; " Kijk, daar loopt de vader van die-en die"  Ach, ja...je bent  immers nooit te oud om beroemd te worden en schatrijk lijkt me trouwens ook niks mis mee.  Wij hoeven geen ouderjaars-staatslot...  Daarom juigen wij  AFC-ouders te samen wekelijks extra hard voor 'onze' voetballers. Leve AFC! 

Hoe je het went of keert... druk was er.  Verliezen was ook deze keer geen wenselijke optie. Die donderse tegenstanders van Martinus werkten duidelijk niet echt lekker mee. Gelukkig kwam alles keurig op z’n pootje terecht. Conditioneel ontliepen de beide teams elkaar niet veel. Fysiek waren beide teams op de meeste posities gelijkwaardig. Ook was te zien dat de meeste spelers het spelletje 'voetbal'  aardig door hadden.  Er was evenwicht op de mat en het kon derhalve alle kanten op gaan.  

Hartstikke mooi natuurlijk, zo’n evenwichtig potje maar er moest wel gewonnen worden. Diot team is toe aan een stap omhoog zodat we niet iedere week met van die saaie monsteruitslagen zitten. Zowel ouders, begeleiders als spelers wielen spanning en sportieve uitdaging. 

AFC was net iets handiger met de bal en gelukkiger in de passing. Robin stond zijn mannetje in het doel en Louis, Sal, Jona, Jonathan, Sana en Boaz deden wat ze altijd doen: stoempen voor iedere vierkante centimeter grasveld. Bij AFC krijg je niks kado ook al denk je dat je nog zo goed bent. Mocht je een wat mindere dag hebben dan is 100% inzet een minumum vereiste. 

 

De grote slag van de avond werd, zo als zo vaak,  gestreden op het middenveld. UItdaging voor ieder team: Hoe de spitsen te bereiken. Winnen alleen is voor AFC niet genoeg. Coach Vida eist van zijn spelers attractief en aanvallend voetbal. Natuurlijk moest er gewonnen worden en stond er voor de team-leiding persoonlijk ook veel op het spel. Je bent echter als clubspeler ook artiest en die moet rekening houden met de kijkers.  In zo'n thuisduel verwacht het publiek  mooie en vooral veel doelpunten.  Martinus zat behoorlijk tegen te sputteren en kwam er herhaaldelijk gevaarlijk uit.

Opvallend was de dominante wijze waarop Shanairo actief was. Hij speelde een kei-goeie wedstrijd. Moest ook wel omdat Storm er niet bij was deze keer.  Danzij de rushes van Shanairo kon AFC serieus druk zetten op twee flanken.  De verdedigers van Martinus stonden echter niet te slapen en stonden hun mannetje. Een schot van Dotan spatte uiteen op de borstkas van een Martinus-speler. Een knal van Wieger caramboleerde knap via de vuisten van de keeper op de paal. Een schot van Pierre ging net over. 

Met een typische Wieger- solo werd de sterke keeper van Martinus verslagen: 1-0.  Een paar minuten later was het weer raak. Dit keer was het  aanvaller Tijn die, dankzij technisch handig combineren van AFC,  de bal behendig en sluw, met een korte schop tegen de bal, in het net wist te werken..: 2-0.  Dat ging lekker.  

Je zou denken Kat in het bakkie  maar zo zag het er niet naar uit. Martinus speelde gewoon heel aardig voetbal en was bij momenten best dreigend voor onze goal. Het thuispubliek toonde zich sportief door bij mooie akties van Martinus te applaudiseren. Ook dat is AFC.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken schoof spits Wieger er eentje bij zodat we optimistisch de pauze in konden gaan.  De aktie die er aan vooraf ging was een spectakel-stukje. Sal gaf een harde steekpas door het centrum. Het centrale verdedigingsduo van Martinus was er als de kippen bij en kon zodoende de problemen eenvoudig oplossen. Althans zo leek het want daar klonk een kille en harde Vida-schreeuw vanaf de zijlijn: "WIEGER...GAAAAAAAAAAN" .  En als door een wesp gestoken zette de blonde zandhaas een sprint in zoals ik die nog niet eerder van hem gezien had.  Zaten de krachten van het universum ons in het bekerduel tegen Wherevogels lelijk tegen, ditmaal scheen 'iets' tussen hemel en aarde een gebaar van goede wil te willen maken richjting AFC. Hoog boven het speelveld moet iets of iemand op een knopje hebben gedrukt,  want ineens leken de verdedigers van Martinus hun pas in te houden. Hun noppen bleven als door lijm verkleefd aan  het Amsterdamse kunstgras plakken. Daarna stond, voor ieder die avond aanwezig, de tijd,  gedurende een quantum-moment volledig stil. Poef...schuif.. en nog voor de keeper van Martinus het goed en wel door had stond het  3-0 voor AFC.  

De tweede helft bleef leuk om te kijken maar doelpunten waren er niet meer. Martinus had tenminste 1 tegen doelpunt verdiend maar Robin hield zijn straatje schoon. Het is niet in de laatste plaats zijn verdienste dat we nu op doelsaldo voor de dames van Buitenveldert eindigen. Saai was het tweede bedrijf allerminst. Gedenkwaardig waren de doldrieste akties van Dotan, die duidelijk opzoek was naar de vorm zo als hij diet had laten zien tegen Legmeervogels [8x Dotan]. Je zou Dotan bijna uit medelijden met de tegenstanders moeten wisselen. Zo aardig zijn we echter bij AFC  nu ook weer niet.  

En nu zit ik achter mijn computer en tik het laatste verslag van dit jaar. Wat zal het saai zijn komende zondag. C4 gaat naar een sterkere competitie en daar is geloof ik iedereen blij mee. Na afloop was er een toespraak van trainer Vida in de kantine en dronk ieder een feestelijke consumptie. Onze felicitaties natuurlijk voor Pancratius C5. Wij waren beter maar jullie hebben meer punten. Dat is dan maar even zo.  Weten jullie nog hoeveel het na 20 minuten stond tegen Pancratius? 4-0 voor AFC. Op dat wij niet vergeten. 

Toch een heerlijk vooruitzicht straks: lekker bij de kerstboom dromen van al die spannende wedstrijden die gaan komen in het voorjaar van 2015. Zalig kerstfeest en fijne feestdagen. Pas op dat je voeten er niet af knallen tijdens de jaarwisseling. 

 
Wedstrijdverslagen
facebook twitter
19 dec Promotie!
16 dec AFC E5 : uit de beker
16 dec AFC F3 5 - 0 Abcoude F3
16 dec Winnende afsluiting
15 dec Eerste seizoen B1
15 dec D4: 2de met een gouden randje
15 dec E4 schakelt Roda uit dankzij een...
15 dec PECH!
15 dec De eerste seizoenshelft 2014-201...
15 dec AFC bekert makkelijk verder
14 dec E13 kampioen!
14 dec F1 schakelt favoriet uit en beke...
14 dec E2 doet wat het moet doen en wint
14 dec C4 Uit de beker
14 dec Jaarlijks Kerstdiner
13 dec D3: uitgebekerd!
13 dec De E11 bekert verder
13 dec E1- FC CASTRICUM (2-3)
13 dec Mexico kampioen van de Word Cup!
11 dec WV-HEDW-AFC 1-2
9 dec Inhaalwedstrijd
9 dec Speeldata 2015
8 dec Onderuit tegen Ajax; 0-1. Nieuwe...
8 dec Programma t/m 14 dec
8 dec LEKKER!
8 dec Nuttige oefenpotjes D1
8 dec Zaalvoetballen D1/D2 op 20 december
8 dec Zaalvoetballen D1/D2 op 20 december
8 dec E2 geeft winst weg
8 dec Uiterst moeizaam
8 dec Kampioen word je niet zomaar - n...
7 dec D4: Trots met hoofdletter T
7 dec ONCE UPON A TIME IN THE WEST
7 dec E4 heeft de titel op zak!
7 dec Crisisberaad
7 dec AFC E5 : stijgende lijn
7 dec Koud kunstje
6 dec Een wedstrijd heeft 2 helften
6 dec En het gebeurde, de E11 kampioen!
6 dec Hellas Sport C1 - AFC C2 0-0
6 dec D3 neemt revanche op zichzelf en...
6 dec AFC F3 6 - 3 SDZ F2
6 dec E1- VICTORIA E1 (3-0) Het kan A...
5 dec AFC C1 - Ajax C1 12:00 kom aanmo...
4 dec HEERLIJK!
3 dec Sint bekijkt AC Milan
3 dec AFC F3 3 - 4 RAP F1
2 dec AFC F5 komt sterk terug en wint!
1 dec E1- AJAX Training op locatie
1 dec Programma t/m 07 dec