Verslag - Competitiewedstrijd 21: FC Dordrecht A1 - AFC A1.
23 april 2014

Scheidsrechter: Dhr. J.M.C. van Lierop

Ruststand: 0 - 2

Eindstand: 2 - 3

Doelpuntenmakers:

31e minuut:  0 - 1  Timothy van den Berg

46e minuut:  0 - 2  Lars Raaijen

47e minuut:  1 - 2  FC Dordrecht

58e minuut:  2 - 2  FC Dordrecht

65e minuut:  2 - 3  Bas Middelkoop

De opstelling:

1. Mussi Durcan ; 2. Michael Sandler , 3. Nicolas Parqui , 8. Joost Hommenga (71e min. 20. Bobby Aldenberg) , 15. Marek van Beek (53e min. 16. Marlon Amankwah) ; 7. Timothy van den Berg , 4. Mathijs Miserus , 5. Jermano Huwae ; 18. Lars Raaijen , 17. Mert Ucar (66e min. 11. Gairvyno Zeefuik) , 10. Bas Middelkoop (c) (85e min. 19. Matthijs Jesse).

Verdere wissels: 9. Mojtaba Deryzadeh , 21. Dave Hiddes (k).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mededeling:

Langs deze weg willen de begeleiding, spelers en supporters van AFC A1 het eerste zondag senioren team feliciteren met het behaalde kampioensschap in de zondag topklasse. En wensen ze veel succes toe in de confrontaties met de kampioen van de zaterdag topklasse voor het Algehele kampioensschap van Nederland.

Voorbeschouwing:

Na de zeer matige vertoning in Leiden vorige week moesten de gedachten weer scherp zijn in de uitwedstrijd tegen het altijd lastige FC Dordrecht A1. De opdracht is duidelijk voor AFC. De twee wedstrijden die er nog resten zullen in winst moeten worden omgezet. En dan is het nog afwachten wat de concurenten gedaan hebben. Voor deze wedstrijd waren er nog zes ploegen die om het kampioenschap kunnen strijden. Tegenstander FC Dordrecht is uitgeschakeld voor deze strijd, maar wilden natuurlijk de nederlaag in Amsterdam wegpoetsen. Aan het veld lag het niet, want er werd gespeeld in het knusse stadion , aan de Krommedijk , op kunstgras. En voor de wedstrijd werd de (kunst)grasmat nog gesproeid. 

De wedstrijd:

FC Dordrecht zat gelijk in de wedstrijd, en AFC was nog zoekende naar hun spel. Hierdoor kwam FC Dordrecht een paar keer gevaarlijk door. AFC raakte steeds snel de bal kwijt door te snel de aanval te willen zoeken. Verder werd er niet voldoende opgetreden tegen de opkomende centrale verdediger die soms op kon stomen tot het zestienmetergebied van AFC! Ook werd er erg ruim gedekt door een paar AFC'ers waardoor FC Dordrecht een optisch overwicht had. Na ongeveer een twintigtal minuten kwam AFC beter in zijn spel. Er werd nu wel beter positiespel gespeeld, en de bal werd nu op deze mooie (kunst)grasmat op tempo rondgespeeld. De supporters die uit Amsterdam waren meegereist konden wat ruimer ademhalen op de tribunes. Dit goede veldspel werd een kwartier voor de rust beloond met een doelpunt aan amsterdamse kant. Na dit doelpunt werd FC Dordrecht naar achteren gedrukt, en kreeg AFC nog een paar mogelijkheden. Toch waren de counters van FC Dordrecht niet ongevaarlijk. Met een ruime voorsprong werd de rust aanvaard.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht weer fel uit de startblokken. Voordat AFC er erg in had lag de bal alweer achter de amsterdamse goalie, en de aansluittreffer was binnen. AFC was in deze fase weer even van slag af, en FC Dordrecht wilde zo spoedig mogelijk de gelijkmaker produceren. Dit lukte ook, en zo was er na twaalf minuten de gelijkmaker voor FC Dordrecht. AFC leek nu wel weer wakker te worden, want het ging in de aanval om weer op voorsprong te komen. AFC besefte nu wel dat winst vandaag heel belangrijk kon worden. De laatste twintig minuten was AFC weer heer en meester. En in deze periode werd de voorsprong verkregen na een zeer goed uitgevoerde aanval. Na deze goal weet AFC met goed voetbal FC Dordrecht ver van de goal te houden. En de voorsprong is niet meer in gevaar geweest. AFC kreeg zelfs nog kansen om de score uit te breiden, maar helaas gebeurde dat niet meer. FC Dordrecht was niet meer bij machte om het AFC moeilijk te maken. En zo eindigde deze lastige wedstrijd in winst voor de amsterdammers.

Resumerend:

In een beter gespeelde wedstrijd dan vorige week tegen UVS werden de bedoelingen van AFC nu weer duidelijk. AFC wil dolgraag kampioen worden in deze zware afdeling. En na de uitslagen die langzaam binnendruppelden werd al snel duidelijk wat de nieuwe stand zou zijn, en welke clubs nog strijden voor het kampioenschap. AFC heeft in de allerlaatste wedstrijd tegen het rotterdamse Spartaan'20 een overwinning nodig om de kampioensvlag te hijsen. VELO en Fortuna Sittard moeten ook hun laatste duel winnen om nog kans te maken, maar zijn afhankelijk van een misstap (nederlaag) van AFC. Bij een gelijkspel van AFC en winst van de andere concurenten eindigen drie ploegen op de eerste plek! Dan volgt er een nacompetitie.

De huidige stand:

1. AFC                            21   42   47-34

2. Fortuna Sittard             21   40   51-29

3. VELO                          21   40   51-30

De laatste speeldag:  Zaterdagmiddag 3 mei 2014 om 14.30 uur:

AFC - Spartaan'20   

UVS - Fortuna Sittard

MVV - VELO

Ik hoop dat AFC deze dag kampioen mag worden en weer terug keert naar de Landelijke eerste divisie waar het thuis hoort! Ik hoop dat de publieke belangstelling groot zal zijn, en dat de spelers van deze dag gaan genieten. Verder hoop ik dat de toeschouwers een goede pot voetbal gaan zien. En als laatste hoop ik ook op goed weer. Succes allen!!!!!

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen
facebook twitter
23 apr Competitiewedstrijd 21: FC Dordr...
22 apr Zoek!
22 apr AFC F2 : Wel voor één gat te vangen
21 apr Succesvol Paasweekeinde AFC C1
21 apr Zat A1 progr. t/m 03 mei
19 apr E3 op internationaal JOER toerno...
19 apr Ook de papa's halen de schaal bi...
17 apr Voorsprong!
17 apr Competitiewedstrijd 20: UVS A1 ...
17 apr 1/2 finale beker ADO'20 -AFC
17 apr Schaal voor allemaal!!!!!
16 apr Competitiewedstrijd 19: AFC A1 -...
15 apr Sterke schouders dragen weelde
15 apr AFC F2 : hoe is het mogelijk
14 apr Zat A1 progr. t/m 20 apr
14 apr AFC D1 – ADO Den Haag D1 2-5
14 apr E3 speelt weer heel goed en wint...
13 apr beeldverslag E- top zeeburgia -afc
13 apr We are the champions!!!
13 apr E5 maakt geen fout
13 apr D6 is er bijna!
13 apr AFC F6 Ongeslagen KAMPIOEN
13 apr C4 EN VOORJAARSZON: DE IDEALE CO...
13 apr Reuzen!
13 apr Koude douche
12 apr Goed, maar nu nog scoren
12 apr Competitie wedstrijd thuis tegen...
12 apr TELEGRAAF BIJ huldiging E7 door ...
12 apr E7 KAMPIOEN, speech David & Mitc...
12 apr AFC Zondag C5 kampioen Proficia...
10 apr AFC F7 neemt revanche en gaat door
9 apr Man of The Match D7 Pelle
9 apr Lange halen, gauw thuis
9 apr Binnenkort komen hier berichten ...
9 apr Heeren-divisie, een nieuwe site
9 apr Titel lonkt na voetbalshow!
7 apr E11 kampioen
7 apr Hoe warm, hoe ver
7 apr Zat A1 progr. t/m 13 apr
7 apr Feyenoord D1 - AFC D1 3 - 0
6 apr AFC F2 : 3 x 2 minuten tegen
6 apr E5 maakt korte metten met Overbos
6 apr D6 opnieuw sterk
6 apr C4 verrast met goed voetbal teg...
6 apr BIJNA KAMPIOEN, NA 10 ZEGE'S OP ...
6 apr Stand per 5/4
5 apr Uitstekende wedstrijd door de E3...
5 apr De gladiolen liggen klaar
5 apr Striptease!
5 apr F1 kampioen !!!