Verslag - AFC E5: de eerste wedstrijden
27 augustus 2014

Maandag 11 augustus begon het nieuwe seizoen met de eerste training. Doordat een aantal nog op vakantie was niet met ons gehele team, maar dat mocht de pret niet drukken. Je kon duidelijk zien dat de jongens weer zin hadden om te gaan voetballen. En het blijft ook fantastisch om te zien dat ze ook blij zijn om elkaar weer te zien. Ik lieg niet als ik zeg dat het een selectie-vriendenteam is!

Ook dit jaar heeft AFC geregeld dat er ook meteen vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan, klasse!
De eerste zaterdag speelden er tal van AFC jeugdteams tegen die van Koninklijke HFC uit Haarlem. Wij mochten aantreden tegen de E4. Ivm vakanties waren Steijn, Vince en Arda afwezig, maar hadden we in Jesse, Kick en Zeb 3 uitstekende vervangers. Net als vorig seizoen begonnen we niet scherp met een 0-3 achterstand tot gevolg. En wie nu denkt dat de koppies gingen hangen, die vergist zich flink. Onze jongens bleven jagen, druk zetten en HFC kon niet lang van de riante voorsprong genieten. Niels scoorde na een mooie dribbel met een hard, geplaatst schot en met een 1-3 achterstand gingen we de rust in. Na de rust bleven we fel en met een prachtige vrije trap scoorde Thijs 2-3 en vlak daarna bracht Niels de ploegen in evenwicht, 3-3. HFC wankelde en de strijdlust van AFC werd beloond toen vlak voor tijd Keano de 4-3 in het netje legde. Een prima start van het seizoen en de E5 liet zien dat ze een veerkrachtige ploeg is.

De woensdag erop stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sporting Martinus E2 op het programma. Een 2e jaars E team, dus we konden aan de bak. De vakantiegangers waren weer terug, dus deze keer geen invallers. De jongens hadden goed opgelet zaterdag en wisten dus hoe het niet moest. Deze keer begonnen we wel scherp en via Thijs en Keano kwamen we op een 2-0 voorsprong, tevens de ruststand. Vijf minuten in de 2e helft stond het echter 2-2. En hoe dat kwam? Geen idee, maar wel realiteit. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Sp Martinus ook sterker werd en de AFC toeschouwers hoopten op een gelijkspel. Sporting scoorde echter 2-3 en ondanks een grote kans in de laatste minuut, bleef het hierbij. De eerste nederlaag was een feit, maar het spel van onze jongens was gewoon goed en ze hadden een sterke pot gespeeld.

De kop is eraf en de eerste voortekenen zijn zeer hoopvol. Met veel plezier en passie wordt er gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat we nog heel veel plezier gaan beleven aan onze toppers!