Verslag - AFC C2 - ARGON C1 / C2
26 februari 2015
AFC C2 – Argon C1/2 7-0
 
Nadat we zaterdag genoten hadden van meer dan prachtige partij voetbal, stond er vanavond een oefenwedstrijd tegen Argon C1 op het programma. Maar door de vakantie was het een C1/2 team geworden van Argon zijde.
Wij konden gelukkig weer beschikken over de van blessure herstelde Imad en Maxim was gelukkig weer terug van zijn Italiaanse trip, maar omdat Fons en Ruben nog genoten van de sneeuw/zon werd er een beroep gedaan op Denzel (zon C1) en Randy en Samir van de D1.
De leiding lag voor vandaag in de zorgzame handen van Rodney en dus kon Rinse vanaf de bank genieten van AFC.
 
Voor een van onze teamleden stond er vanavond iets meer op het spel dan alleen maar een oefenpotje, want ja als je uit Mijdrecht komt ga je natuurlijk naar dezelfde school maar heb je ook een aantal jaren met elkaar gevoetbald. En dan wordt er onderling natuurlijk gezegd dat er gewonnen gaat worden, maar ja wie gaat die harde woorden waar maken.
Voor de leiding in het veld waren we voor vanavond aangewezen op de heer Kolle, die zo nu en dan wat moeite had met het vinden van zijn grensrechters.
 
Maar goed….. genoeg voor informatie vooraf, nu de wedstrijd zelf.
 
Al direct vanaf de aftrap dicteert AFC de wedstrijd. De bal werd vanuit achteren netjes opgebouwd, het kantelen krijgen we steeds beter onder de knie, de balcirculatie van AFC lag een paar trede hoger dan die van Argon waardoor al snel de weg naar voren gevonden kon worden. De bal werd meerdere malen door onze vleugelspelers voorgegeven, maar nog zonder succesvol resultaat. De beste kans op dit moment komt uit een vrije trap die snoeihard op de kruising beland.
AFC blijft druk uit oefenen maar het is Argon dat met een gevaarlijke uitbraak op de 0-1 lijkt af te gaan, maar hun spits wordt af gevlagd wegens buitenspel. Niet veel later ziet AFC een doelpunt afgekeurd worden omdat hij daarvoor over de zijlijn was geweest, maar zoals ik al zei, de scheids had wat moeite met het vinden van zijn grensrechters vanavond.
AFC voert de druk nog iets op en we voetballen eigenlijk alleen nog maar op de helft van de tegenstander en het is wachten op het eerste doelpunt. Hier mag onze linksachter voor tekenen, wanneer de bal wordt terug gelegd neemt hij aan en weet hij met een beauty van een schot de bal in de verre hoek de schieten. Niet veel later een soort gelijk doelpunt, na de kaats besluit onze linksvoor de bal in de verre hoek te krullen, 2-0.
AFC zakt nu iets in en Argon weet een keer voor de goal te komen maar is geen partij voor onze keeper en dus kan er weer rustig opgebouwd worden richting Argon doel.
Nadat er een doelpunt was afgekeurd door wel of geen buitenspel is het toch raak tijdens een corner, waarbij onze centrale verdediger gelukkig tegen de bal aanloopt en hij achter de keeper beland.
 
In de rust werden er een aantal wissel doorgevoerd aan beide zijdes, AFC had duidelijk de boodschap gekregen om Argon meteen weer onder druk te zetten en dat lukte goed.
Ondanks dat bij AFC de opbouw in de tweede helft minder liep en de passes minder zuiver waren stond Argon zwaar onder druk. Er werd strak op de tegenstander gespeeld waardoor de Argonauten niet echt aan voetballen toekwamen.
De kansen stapelde zich deze tweede helft dan ook op voor AFC. De bal belande nog vier maal in het net, maar als er beter met de kansen was om gegaan dan hadden het er zo zeven kunnen zijn. Door kleine foutjes aan AFC zijde wist Argon deze helft iets vaker in de buurt van ons doel te komen maar de schoten waren niet gevaarlijk genoeg om onze keeper in de problemen te brengen.
 
Kortom een lekker pot voetbal, waarbij AFC de bal goed kon laten rondgaan en met een goed gevoel naar de wedstrijd van as zaterdag kan gaan, want dan wacht niemand minder dan Fortuna Wormerveer C1.
Bij deze hartelijk dank voor onze invallers, jongens top gedaan. Heren scheidsrechter en grensrechters hartelijk dank voor jullie inzet vanavond en mannen succes zaterdag……
 
Patricia.
Wedstrijdverslagen
facebook twitter
26 feb AFC C2 - ARGON C1 / C2
24 feb D3 update trainingsprogramma dez...
24 feb Op z'n Hollands uit de beker...
23 feb “De sfeer in het team is goed”
23 feb Programma t/m 01 mrt
23 feb E1- FC LISSE D2 (1-2)
22 feb D3: Wedstrijd (en trainings) pro...
22 feb F7 boekt mooie overwinning in ij...
22 feb KHFC C1 - AFC C2 1-5
22 feb Dem B1 2-2 + fotoverslag
22 feb Kansen onvoldoende benut (1-1)
21 feb VERRAST!
19 feb OPPEPPER!
19 feb "BACK ON TRACK"
18 feb Bekerthriller...
16 feb Strijdend ten onder
16 feb E2 staat met lege handen
16 feb 9 vrouwen met een vechtlust voor...
15 feb Introspectie en een hoge lat...
15 feb VALENTIJNSDAG
15 feb Koninklijke HFC F5 1-2 AFC F3
15 feb Nipt verlies tergen Ajax D1
15 feb VOOR DE KIEZEN!
15 feb E7 viert valen-TIJN-dag!
14 feb Sporting Martinus D1 - AFC D3: 0...
14 feb AZ B1 1 - 5 + fotoverslag
14 feb AFC E5 : goede 2e helft
14 feb E1- REIGERBOYS E1 (3-1)
14 feb Euvel is een mooi woord, maar we...
13 feb E10-E12: Prachtige Broederstrijd!!
13 feb AJAX E2-AFC E4
12 feb Gegevens per 12 februari
12 feb FC Bayern München is klaar voor ...
11 feb E2 door naar de 3e bekerronde
9 feb AFC E5 : mindere start
9 feb D1 gelijk tegen FC Groningen
9 feb 'Football on Ice'
9 feb E2 speelt gelijk
9 feb AFC C2 – Purmerend C1 1 – 1
8 feb “We moeten beter naar de coachin...
8 feb E4 wint generale repetitie met 4-0!
8 feb Winst AFC C4 in lastige thuisw...
7 feb TOETJE!
7 feb D2-D3: nuttige oefenwedstrijd ,...
7 feb Hoofddorp B1 4-1 + fotoverslag
7 feb Sv Diemen F3 2 - 8 AFC F3
7 feb Ga mee naar Buiten Boys
7 feb AFC F3 1 - 7 Ajax F2
7 feb E1- SPORTING ALMERE E1 (2-1)
7 feb D3 : attentie! wel voetbal onda...