Verslag - Even geduld a.u.b.

2 May 2016

AFC moet kampioenschap uitstellen na 0-0 tegen plaaggeest OSV

AMSTERDAM

,,Ik had wel verwacht dat ik morgen een kater zou hebben, maar niet zo één…” Het was niet de rijkelijk vloeiende alcohol die AFC-coach Benno Nihom dit weekeinde een kater bezorgde, maar het doelpuntloos gelijkspel tegen OSV. Daardoor moet de club uit Zuid het kampioensfeest in de zaterdag tweede klasse minimaal een week uitstellen.

door Jordy Haak en Wesley Verboom, De Telegraaf

 Zo bleek opnieuw dat OSV een plaaggeest is voor AFC. De ploeg van Nihom verloor eerder dit seizoen met 1-0 van de stadsgenoot en nu verpestte de promovendus dus ook het geplande kampioensfeest. ,,Het ging de afgelopen dagen veel over het aanstaande feestje en wie er in de kantine zou komen optreden. Ik heb de hele week geroepen: we moeten eerst nog winnen. Dan wordt vaak gezegd dat dit trainersgelul is, maar het zijn gewoon de feiten”, baalde Nihom na de halve misstap.

,,Ik heb een paar voldoendes in mijn ploeg genoteerd, maar het gros van de spelers haalde niet zijn niveau. Waarschijnlijk zijn enkelen toch teveel met randzaken bezig geweest. Dat is ook logisch, want je hebt allemaal zin om in eigen huis het kampioenschap te vieren. De jongens beseffen nu dat ze die kans hebben laten liggen. Er werden stomme keuzes gemaakt en er werd te gehaast gespeeld.”

Desondanks had de thuisploeg wel degelijk kansjes om het duel naar zich toe te trekken. Zo schoot Mitchell Faerber vlak voor rust op de lat en werd een inzet van de clubtopscorer vlak voor het eindsignaal van de lijn gehaald. Daar stond tegenover dat OSV in de slotfase ook twee goede kansen kreeg.

Nihom wanhoopt niet na de 0-0 op sportpark Goed Genoeg. Volgende week kan AFC bij Monnickendam de titel alsnog in de wacht slepen. Met nog twee duels te gaan, bedraagt de voorsprong op AMVJ nog vijf punten. ,,Daarom wil ik er ook niet een te negatief verhaal van maken, want we draaien een fantastisch seizoen. Nu gaan we het daar proberen af te maken.”

Mocht AFC daar de komende twee duels niet in slagen, dan heeft de 29-jarige oefenmeester een ’probleem’. ,,Ik schijn vorige week geroepen te hebben dat ik er dan mee stop… We weten dus wat ons te doen staat”, besluit hij met een knipoog.

AFC - OSV 0-0

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site