Verslag - Vrouwentroost

25 april 2015

Vroeg en nat, Dat was het zaterdagochtend, de wekker wekte mij meedogenloos om 07.00 uur. Een blik uit het venster liet een grijze lucht zien en de regen tikte tegen het raam. Was dat al voldoende reden om terug het bed in te schuiven, er kwam nog een hele belangrijke reden bij. Uit tegen Aalsmeer. Die drie woorden zorgen ervoor dat een aantal van de E11 ouders met klamme handen de weg opgaan. Aalsmeer maakt deel uit van de driehoek Aalsmeer, Hoofddorp, Uithoorn. Een zwart gat waarin alle vorm van navigatie in verdwijnt. Maar dit keer liet ik mij niet in de luren leggen. Vrijdagavond boog ik mij over de kaarten van het gebied en kwam tot de ontdekking dat het eigenlijk heel simpel is zolang je maar geen navigatieapparatuur gebruikt. Overal kan dat, maar binnen de driehoek brengt het je tot complete waanzin. Fred ging goedgemutst op weg om na ruim een half uur Amsterdam weer binnen te rijden.
Maar uiteindelijk waren we compleet en kon de wedstrijd tegen FC Aalsmeer E6 beginnen.

Volgens de AFC site is de E11 al kampioen, maar dat was en is niet zo. Zelfs ik, bepaald geen rekenwonder, weet dat wanneer je zes punten voorstaat met nog drie wedstrijden te spelen er nog geen sprake is van een kampioenschap.
AFC begon slapjes, misschien nog de bekerthriller van woensdag in de benen, misschien een mindere uitdaging ... wie zal het zeggen. Hoe het ook zij, het schouwpel in combinatie met winderige regenvlagen deden weer naar dat bed verlangen. Die regen zorgde er ook voor dat mijn opschrijfboekje nat werd en er alleen wat volstrekt onleesbare hiërogliefen op het papier staan. Met schriftdeskundigen hebben we nog wel wat informatie kunnen verzamelen. Aalsmeer was in het begin sterker, rook waarschijnlijk dat er meer was te halen na het 7-0 verlies op Goed Genoeg. Dat idee hadden wij natuurlijk helemaal niet, maar er was wel wat gehum langs de lijn. Toch kwam AFC op voorsprong door DJ, na een assist van Max. Niet lang daarna werkte Aalsmeer de bal tegen onze lat waar helewedstrijdkeeper Samuel net niet bij kon. Bij de tegenstander speelt een meisje, daar schrikken wij niet meer van. Maar ik wil haar toch even noemen, zij swingde zo nu en dan langs een aantal van de onzen. Bloem is haar naam.
Een vloeiende aanval van AFC, een assist van Azedine en een mooie afronding door Diagne, 2-0. Wat ook wel wordt aangeduid met 0-2 omdat wij uit spelen. Onzin wat mij betreft, je staat met 2-0 voor, niet met 0-2. Opmerkelijk was nog een prachtige redding van Samuel.

Rust. Roberto kwam met de limo, dat is niet echt verwonderlijk want dat doet hij wel vaker. Verwonderlijk is wel de opmerking van Machteld na de wedstrijd dat zij haar handen aftrekt van de Limonadeuitschenktrofee. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er gaande is.

De tweede helft begon met een aantal schermutselingen op het middenveld. De bal ging heen en weer en er was weinig structuur te ontdekken. Maar weer een fijne redding van Samuel leidde een andere wedstrijd in. En dat kwam niet alleen door de 3-0 van DJ na een assist van Ollie. Het kwam omdat AFC beter ging voetballen. De linies sloten beter op elkaar aan, de combinaties werden soepeler, de plekken werden beter bezet. Voetballend zijn wij zo vaak veel beter, maar het ontbreekt aan inzicht. Waar moet ik staan? Wanneer ga ik mee naar voren om de tweede lijn te bezetten? Wie ga ik dekken? Coach Hermen geeft zo vaak aanwijzingen dat wij ons hart vasthouden voor een tongzweepslag. Maar het helpt wel! Opeens werd Aalsmeer van het veld gespeeld en werd de kracht van dit team weer eens duidelijk. Het veld werd breder gehouden en daardoor lukte het ook beter om te combineren. De verdedigers liepen de lege dertig meter voor zich in en uit een van deze momenten speelde Boaz zichzelf vrij en knalde hard met een dropkick de 4-0 in de touwen. Niet lang daarna werkte DJ een assist van Lev prima binnen, 5-0. Hoekschop Azedine strak ingschoten door Olivier, 6-0. Een afgeslagen bal uit de verdediging van Aalsmeer als een streep ingeschoten door Max en er stond 7-0 op het bord. Ook deze laatste liet weer zien dat aansluiten vruchten afwerpt. De eindscore werd bepaald door Azedine na een assist van Boaz, 8-0. Een hele sterke tweede helft. Coach Hermen liet zich ontvallen dat dit de beste helft van het seizoen was. 

Het blijft mooi, genieten maar. Volgende week naar Argon in Mijdrecht, nog vroeger ... Valt net buiten de driehoek, maar wel angstig dichtbij! Maar daar kunnen de jongens officieel kampioen worden.  Dus toeters en bellen, een vochtvrij opschrijfboekje, familie, vrienden en wie dan ook ... kom! En dan nog de halve finale beker ... het kan niet op.

Vlakbij Aalsmeer ligt Vrouwentroost, we hebben er niets van gemerkt.

Peter Loman

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site