Verslag - KIELEKIELE!

25 mei 2015

AFC was met de E1 en de D2 aanwezig op het Internationale Kanjertoernooi in Weesp. Het toernooi voor onder 11 en 13 jarigen waar vorig jaar de beker werd gewonnen door onze eigen club AFC. Er stond dus wat op het spel.

De D2 begon goed aan het toernooi, alleen de zon liet het de eerste uren afweten. Er werd maar liefst 6 keer achter elkaar gewonnen tot we in de finale uit zouden komen tegen onze rivalen FC Amsterdam.

Voor de finale, om een wachttijd van 3 uur te overbruggen, mochten onze jongen bij Remco Post op de trampoline en in het bubbelbad, waar ze zich al een beetje kampioen waande.

Een titanen strijd volgde. AFC zette alles op alles, maar de boomlange spelers van FC Amsterdam schoten de ballen hoog naar voren waar het een paar keer goed gevaarlijk werd. Na een van die aanvallen kreeg AFC een penalty tegen die knap werd gepareerd door onze uitstekend keepende keeper. Kort daarna vloog de bal toch de hoek in voor de 0-1 achterstand.

In de tweede helft maakte FC Amsterdam ook de 0-2. Het was daarna kielekiele voor FC Amsterdam die 5 minuten voor tijd de keeper had gewisseld voor een kop kleiner exemplaar. AFC gaf namelijk niet op en kreeg net voor tijd nog twee mooie kansen waarvan er helaas maar een verzilverd werd.

FC Amsterdam D1 eindigde als eerste in de categorie onder 13, gevolgd door AFC D2. De thuisploeg Weesp D1 eindigde op de derde plaats. De E1 van AFC werd na een penalty reeks ook tweede in de categorie onder 11. Beide ploegen zette daardoor een prachtige prestatie neer en wonnen voor het tweede jaar op rij de wisselbeker met de grote oren, FC Amsterdam had het nakijken.

Het was een leuk, en op de tweede dag ook warm toernooi. Er werd voor Villa Joep ruim 3000,- Euro opgehaald. Ons team speelde voor het laatst met Mees, Jay, Kian en Elijah, jongens die vertrekken naar een andere club. We zullen ze missen. Maar een mooiere afsluiter konden ze zich haast niet wensen, alhoewel er nog een leuk afscheidsfeestje staat gepland. Bekijk hier de hoogtepunten van het toernooi :https://www.youtube.com/watch?v=_tGTkA-MEUs&feature=youtu.be

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site