Verslag - Inhaalwedstrijd met 2-8 gewonnen!
23 oktober 2014

Surrealistisch

Om de hoek van “De Toekomst” en het voor clubgenoten bekende Borchland mocht de E4 vandaag aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen FC Amsterdam onder enigszins bizarre omstandigheden: een zeer gastvrij ontvangst, inclusief plek op het afgesloten privé-parkeerterrein, en daarnaast een geweldige mat. Maar anderzijds ook een afgebrand clubhuis en extreem vies sanitair. Dramatische wolken boven de stad en het Ajax-stadion De Arena, dat hoog boven alles uit toornde, completeerden deze surrealistische setting.

Leuk weetje vooraf: met FC Amsterdam had AFC nog een appeltje te schillen, een paar seizoenen terug had onze F-4 hier kampioen moeten worden, ware het niet dat dat FC Amsterdam toen de laatste wedstrijd niet wou spelen omdat Amsterdam zelf bovenaan stond. Gevolg: de titel ging naar Amsterdam en AFC moest genoegen nemen met de “runner up positie”. But payback is a bitch! Vanavond verscheen er een getergde E4 aan de aftrap op volle oorlogssterkte! Met Edward erbij hebben we een waardige opvolger voor reiziger en rots in de branding Liam binnen gehaald! Bij de warming up kon men al constateren dat de scherpte weer helemaal terug is na de vakantie. Dat beloofde een mooie partij te worden. Onze helden gingen furieus van start en al na 30 seconden zagen we Wolf voorzetten op de vandaag op mid-mid gepositioneerde Milos. Milos schoot maar rakelings naast maar de toon was binnen die halve minuut gezet. Na een herhaling van zetten was daar binnen twee minuten toch de openingstreffer. Wolf brak uit over de rechterflank en wist Milos op het randje van de “16”te bereiken. Milos twijfelde niet en schoot met zijn linker(chocolade)been de 1-0 binnen. Tegenstander Amsterdam liet nu voor het eerst haar tanden zien: Er werd een counter opgezet en als Benjamin niet zo super alert was geweest dan was het leed niet te overzien geweest. Amsterdam speelde in de beginfase heel aardig maar er viel domweg niets te halen. Edward en Finn speelden beiden zeer betrouwbaar achterin, geassisteerd door een ontketende Floris. Flo-tje is sinds kort in topvorm en dat zag je. De kleinste man van het veld was heer en meester vanavond op de rechtsback positie. Op het middenveld kreeg Milos de handen op elkaar van de fans met geniale passes en zijn constante dreiging. De 2-0 werd dan ook al na 5 minuten gescoord. Niels was er als de kippen bij om een rebound op een schot van Milos in te schieten en hoe: met een streep in de kruising! FC Amsterdam liet zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. Uit een snelle counter lag uit het niets de 2-1 in het mandje met een geweldig schot dat zelfs Van der Sar in zijn hoogtijdagen niet had kunnen keren. Wolf maakte daarop bijna de 3-1 maar zijn indraaide corner “kuste” de lat. Die 3-1 viel niet veel later toch en de doelpuntenmaker was onze captain, Milos! Na deze beeldschone treffer zagen we de sympathieke Jamie Millie zijn schoenen poetsen, zo mooi was deze! Voor rust zagen we ook nog een vrije trap van de getackelde Edward in de muur uiteen spatten en diverse schoten van Pirmin, Jamie en Wolf gestopt worden maar vandaag leek de scherpte te ontbreken bij deze drie smaakmakers. Maar het leuke van dit team is dat er dan altijd weer andere sterren gaan stralen!

Met deze 3-1 ruststand was er geen vuiltje aan de lucht voor ons, tijd om het doelsaldo eens verder op te poetsen dus, en hoe! We waren getuige van een fase waarin er heus tiki-taka werd gespeeld. De 4-1 werd ingeleid door een dubbel driehoekje tussen Finn (in de Jordi Alba rol), Milos (die Iniesta vertolkte) en niemand minder dan Niels als Neymar. Twee keer een pijlsnelle driehoek en Neymar die hem feilloos in de kruising mikt: 4-1!  Jelle wist na een goed storen een bal binnen het strafschopgebied te veroveren en dankzij zijn goal liep AFC vlot uit naar 5-1! Na de aftrap zette de tegenstander weer even aan en Benjamin moest echt alles in de strijd gooien om een tegendoelpunt te voorkomen. Uit de rebound was het weer bijna raak maar de zeer sterk spelende Edward snelde zijn keeper te hulp. Mooi om te zien hoe Benjamin en Edward op elkaar doken om te vieren dat dit achterhoedegevecht in hun voordeel was beslist, zo hoort het boys! Meteen daarna sloeg AFC weer toe, Wolf bracht Niels in stelling die terug legde op Milos om hem zijn hattrick te laten scoren, 6-1!

Uit het niets kreeg AFC een tegendoelpunt tegen toen een van de Amsterdam-spelers venijnig uithaalde vanuit de tweede lijn, niemand had deze bal zien aankomen, 6-2! Gelukkig viel de 7-2 meteen daarna toen Jelle hard in de verre hoek schoot na een voorzet van Niels met Jamie als bliksemafleider bij de 1e paal. De ook vandaag weer prima spelende Finn had zelf de 8-2 kunnen scoren maar was onzelfzuchtig toen hij breed legde op zijn gabber Jamie die nog “droog stond”. Niels bepaalde niet veel later de eindstand op 8-2 door de rebound van zijn eigen corner loeihard in te schieten. Ook Niels had zijn hattrick weer in de tas dus.

FC Amsterdam was met dit 2-8 verlies in eigen huis dus genadeloos hard over de knie gegaan en had "billie's" gekregen met de grootste nederlaag tot nu toe. Na afloop was het dubben welke AFC-er nou “man of the match” was geworden? Keeper Benjamin was weergaloos op de lijn, de baas voor zijn goal en foutloos in zijn opbouw! Maar je kan moeilijk aan Niels, die een hattrick scoorde en veel vies werk opknapte, voorbij gaan! Wat een klasbak is Nielsje toch! Echter, ook Milos had die titel dik en dik verdiend met drie treffers. Daarnaast had Milos als dirigent de lijnen uitgezet en als een echte aanvoerder zijn ploeg op sleeptouw genomen met zijn coaching. En Floris dan? Floris speelde vanmiddag waarschijnlijk de beste partij voetbal uit zijn leven! We hebben hem niet op een foutje kunnen betrappen en de beste man heeft ieder duel gewonnen van zijn tureluurs gespeelde tegenstander. Floris had zelfs tijd over om ploeggenoten te helpen. We laten de lezer niet langer in spanning: dit super-kwartet is SAMEN man of the match! Het leuke van onze ploeg is sowieso dat er iedere week nieuwe helden opstaan. Elke week weet er een, of meerdere, jongen(s) te verrassen met bloedvorm, een bewijs dat de jongens qua niveau heel dicht bij elkaar zitten allemaal.

Met de drie punten uit dit inhaalduel op zak nestelt rood-zwart zich weer in de top drie van de poule op slechts een schamel puntje achterstand op de koppositie. Met nog 6 wedstrijden te spelen zien we nu dus een nek aan nek race met Zeeburgia en Buitenveldert. Aanstaande zaterdag komt TABA E1 bij ons op bezoek en zullen de mouwen weer opgestroopt worden, KOMT DAT ZIEN! 

Wedstrijdverslagen
facebook twitter
23 okt Inhaalwedstrijd met 2-8 gewonnen!
23 okt BUREN!
23 okt Mooie zege, monsterzege!
22 okt Kampioen???
22 okt Kraker op komst
21 okt “Net op tijd wakker geschud”
21 okt Programma t/m 26 okt
20 okt Wv-Hedw F2 5-3 AFC F3
20 okt AFC F3 wint HETT Toernooi Ajax
20 okt Grieks-Romeinse taferelen
20 okt Nieuws - PAKKIE! - E4
19 okt VREUGDEDANSJE!
19 okt AFC E5 : revanche?
19 okt Combinatie in balans?
18 okt De E11 weer in de dubbele cijfers
18 okt D3 met zinderend slot naar winst!
18 okt ONDERSPIT!
18 okt E1- AFC E2 (12-1) Oefenpot
17 okt Teamactiviteit C1 geslaagd!
16 okt D1 Mini Toernooi Hollandia
15 okt D3 speelt uitstekend tegen FC To...
15 okt E1- TWIN-GAMES TOERNOOI (4e pla...
15 okt Stand en uitslagen
13 okt Een spannende 0 - 0. Dat kan bij...
12 okt D1 niet langs AZ
12 okt Fortuna Wormerveer C1 za - AFC C...
12 okt Topklasse!!!!!
12 okt BFC F3 7 - 9 AFC F3 (O)
12 okt “Samen werken, samen strijden”
12 okt AFC E5 : complimenten van de coach
12 okt TIENKLAPPER!
12 okt ROEMLOOS!
11 okt AFC B1 - Zeeburgia B1 het fotove...
11 okt E1-FORTUNA WORMERVEER (5-2) Gef...
11 okt D3 oefent tegen Zeeburgia D3 :1-0.
10 okt AFC F3 4-4 Volendam F5
10 okt PAKKIE!
9 okt D2 MOOISTE DOELPUNTEN
8 okt Inter Milan een goed collectief ...
8 okt Keeper Sanchez voorkomt grote n...
8 okt Hallo Benno Nihom, hier Berry Ar...
7 okt “Warm en een zwaar veld”
7 okt Week van de Joost
7 okt HETT Toernooi Ajax
7 okt D5 wint van de koploper!!!!!
7 okt AFC F3 1 - 2 Zeeburgia F3 (C)
6 okt C3 komt net te kort tegen Swift
6 okt E2 speelt gelijk tegen Zeeburgia
6 okt AFC E5 : voetbal en nog eens voe...
6 okt Succesvol 6x6 toernooi E3