Verslag - Pronken met veerkracht!
30 oktober 2014

AFC E7- AFC F1  5-4!

Ik doe het niet graag maar het hele team van de AFC E7 wil ik een veer in hun kont steken. De wikipedia uitleg over dit spreekwoordelijk gezegde luidt:

‘Iemand (overdreven) prijzen om er later profijt van te krijgen’

En dat later profijt krijgen is precies wat ik hoop te gaan zien bij jullie de komende tijd.


Na 10 minuten stonden we al met 0-3 achter, enkele fouten in onze verdediging werden vakkundig en zeer doelgericht afgestraft door drie mooie goals van de mannen van de F1. Een verloren wedstrijd lag opnieuw in het vooruitzicht.Maar wat schertste mijn verbazing, niemand gaf op, er gingen geen koppies hangen… niets van dat al. De weg naar voren werd ingeslagen met af en toe goed samenspel, buiten mijn verwachting om kwam er na een goed opgebouwde aanval een scherpe voorzet van yanick en Sem twijfelde geen moment en liet het net ‘fibreren’. 1-3 dus en we gingen door, ik weet niet meer wie of wat (want iedereen werd steeds meer in het spel betrokken) maar korte tijd later stond het door Sem opeens 2-3!.

‘Wat krijgen we nou’ (vrij naar Loekie de Leeuw) dacht ik, het zal toch niet… Ja hoor het kwam dus wel, als ik me niet vergis jensde Yanick enkele minuten later na een corner de bal in de touwen en tekende 3-3 aan!

Wat een veerkracht en wat een inzet mannen, dit heb ik echt nog niet eerder gezien dit seizoen. ‘Die F1 werkt blijkbaar als een rode lap op een stier’  hoorde ik iemand zeggen en niets bleek minder waar te zijn. De E7 had er nog niet genoeg van zo bleek… opnieuw was het Sem die met een wederom gericht schot vol overtuiging raak schoot… 4-3 voor dus en ongekend knap om zo terug te komen.

De F1 liet het er uiteraard ook niet bij zitten en kwam met de regelmaat van de klok steeds dichter bij onze goal, gelukkig kon Orry weer een aantal maal hun inzetten pareren maar toch… het werd 4-4. Zou het dan toch niet gaan lukken?

Nog steeds geen hangende koppies maar doorzettingskracht, de koek was dus nog niet op, Tijn ging nog feller vooruit voetballen en heeft alles in zich om heel goed te worden, ik moet er alleen even bij zeggen dat als hij leert eerder een bal in de combinatie te gooien en zich dan zelf weer vrij zou lopen de verrassing steeds groter kan gaan worden in aanvallend opzicht en ook het teamrendement zou hierdoor kunnen gaan groeien. (Tijn ik bedoel dit als een compliment met een ‘kluspuntje’;-) Dexter kwam ook mee naar voren druk zetten en zocht in de kleine ruimtes korte combinaties met Tijl om de weg naar de goal te openen. Niet eerder gezien dit seizoen. Bing had goeie passeerbewegingen en passes in de ruimte waar Sem regelmatig aanspeelbaar was. Een vrije trap van Tijn ging naast. Bing kwam net niet tot een schot om de overwinning te kunnen bewerkstelligen.
Tja... en toen was daar vlak voor tijd weer SEM! De bal kwam via rommelig uitverdedigen van de tegenstander bij hem terecht en na een paar draaibewegingen speelde hij zichzelf vrij en jawel hoor 5-4!
Er was geen tijd meer voor de F1 om daar verandering in te brengen. Een hele knappe overwinning jongens! En dus een veer in jullie kont van mij, behalve SEM, want die had gisteravond al een dosis peper in z’n kont en dat werkt bij hem blijkbaar goed, hulde Sem zonder enige twijfel was jij gisteren 'man of the match' en ik hoop dat je lekker gedroomd hebt vannacht;-) Maar dat je dit kon doen werd mede mogelijk gemaakt door veerkracht en samenwerking binnen het team… we lijken weer een stukje verder op de goede weg. Hou dit vast jongens is mijn advies. Jullie mogen trots zijn, ik ben het ook en ik denk dat alle ouders en zelfs Dillon dit met mij eens zijn!

Tot zaterdag, speel allemaal als gisteravond, wees scherp en hou je focus, (lachen kan dan na de wedstijd) en dan moeten we SPORTING MARTINUS AAN HET SPIT KUNNEN RIJGEN! Als dit gebeurt heb ik alvast een titel voor een volgend stukje. En misschien is het dan zelfs een leuk idee om binnenkort een kippetje te eten met z’n allen bij eetcafé ‘Aan het Spit’.

 

Succes jongens zaterdag!

 

papabing

Wedstrijdverslagen
facebook twitter
30 okt Pronken met veerkracht!
29 okt E1- RKAV (4-1) Oefenpot
29 okt F2: Met lege handen
29 okt 25 oktober; Mexico's interlands ...
28 okt AFC E5 : twee helften
28 okt Trainingschema AFC C3
28 okt AFC E6 speelt 2de verschillende ...
28 okt Zaterdag 25 oktober AFC E15 - SV...
27 okt D1 houdt zicht op 4e plek
27 okt 1 punt en 9 puntjes
27 okt Auw
27 okt Milan fris uit de herfstvakantie
27 okt Programma t/m 02 nov
27 okt C3 wint ruim bij Sporting Martinus
27 okt E2 speelt sterke wedstrijd en no...
26 okt Voor de poorten van de hel!!!
26 okt A4 met tien man 2-2 tegen WV HED...
26 okt B3 verliest volstrekt onverdiend
26 okt Annuntio vobis gaudium magnum; h...
26 okt Roda '23 C1 za - AFC C2 za 5 - 0
26 okt KOPLOPER NA STERKE COME BACK!
26 okt 6-klapper C4 in top-duel
26 okt AFC B1 - AFC'34 B1 het fotoverslag
25 okt HANDS!
25 okt D3 wint in goede 1e helft van Ro...
25 okt Verslag 25 oktober
25 okt Lichte tegenstand voor de E11
25 okt E1- KHFC (3-1) Koninklijke zege
25 okt Chelsea bericht aan Milan Boomsma
25 okt Stand en uitslagen
24 okt AFC F3 7-1 Legmeervogels F3
23 okt Inhaalwedstrijd met 2-8 gewonnen!
23 okt BUREN!
23 okt Mooie zege, monsterzege!
22 okt Kampioen???
22 okt Kraker op komst
21 okt “Net op tijd wakker geschud”
21 okt Programma t/m 26 okt
20 okt Wv-Hedw F2 5-3 AFC F3
20 okt AFC F3 wint HETT Toernooi Ajax
20 okt Grieks-Romeinse taferelen
20 okt Nieuws - PAKKIE! - E4
19 okt VREUGDEDANSJE!
19 okt AFC E5 : revanche?
19 okt Combinatie in balans?
18 okt De E11 weer in de dubbele cijfers
18 okt D3 met zinderend slot naar winst!
18 okt ONDERSPIT!
18 okt E1- AFC E2 (12-1) Oefenpot
17 okt Teamactiviteit C1 geslaagd!