Verslag - E5 - Bekert door

23 november 2015

In het weekend van 21 november 2015 hadden veel teams vrij. Zo niet de E5. Ze hadden de bekerwedstrijd tegen De Meer E3 op het programma staan en bij winst zou er worden "door-gebekerd".

Het was tevens het weekend dat Menno verhinderd was en de eerste winterse stormen AFC troffen en er de nodige afgelastingen waren. De E5 had hier geen last van. De mannen speelden in het mooie witte uitshirt. Ze mochten om 11:30 uur aftrappen op veld 4 en toen ze gingen spelen brak de zon door. Dit was een gunstig omen.

Voor aanvang van de wedstrijd was er door de coach op gewezen dat De Meer een goed technisch team was. Dit keer geen reuzen. Het waren jongens die goed konden combineren en bekend zijn vanwege hun positiespel.

De E5 kreeg tevens als aandachtspunt mee: vroeg druk zetten, overspelen, positiespel en de vrije ruimte mee. Tenslotte liet de trainer weten dat je elkaar met goede snelheid moet inspelen. De voorhoede moet niet te ver weg staan en de ballen moeten lekker op snelheid zijn (geen slappe balletjes).

De mannen vingen de eerste helft aan en lieten spoedig zien dat ze goed geluisterd hadden. Binnen circa 15 minuten stond het 3-0. Een eerste vleugje nonchalance streek neer op de mannen en De Meer strafte dit meteen af door 3-1 te scoren. Het leek even of de mannen voor eigen succes wilden gaan. Zo werd bij individuele acties regelmatig de cornervlag gevonden en liepen de splitsen zich dood op de uitstekende verdediging van De Meer. Luide coaching en het technisch inzicht van de spelers zorgde er voor dat zelfs in de eerste helft de draad weer goed werd opgepakt. Er werd gerust met 5-1.

Jack houdt het overzicht en vindt Vijay.

In de rust was de coach niet heel streng. Hij liet weten dat de mannen door moesten gaan met combineren en niet alleen eigen succes moesten zoeken. Het houden van positie is dan essentieel. De mannen knikten tevreden, dronken een dubbele limo en genoten van het zonnetje.

In de tweede helft werd terstond duidelijk dat de coach van De Meer zijn mannen een donderspeech had gegeven. "Er zat meer in voor De Meer", aldus de coach. Ze kwamen met opgestroopte mouwen het veld op en zetten er een tandje bij. De rust en de zon had de nonchalance in het spel van de E5 gebakken. Het stond alras 5-2. De talenten van de E5 werden bevangen door de gedachte dit individueel op te lossen. De ene na de andere prachtige dribbel en actie (achter het standbeen langs, mislukte scharen) liep eenvoudig dood op de verdediging van De Meer. Het opmerkelijke en frustrerende was dat de spelers doorgaans wel goed in positie stonden. Er waren dus weldegelijke goede afspeel mogelijkheden.

Een brommende coach kreeg van de zijlijn weer enig contact met zijn vedettes: "OVERSPELEN". Dit resulteerde in eerste instantie in een prachtig fenomeen waar het Nederlands voetbal bekend om is. Er werd achterin rond getikt en balletjes gingen breed. Dat zie je niet vaak bij E-pupillen. Het was wel weer de weg naar boven. De mannen kregen door dat overspelen niet helemaal voor "losers" is. Het is lovenswaardig dat het team zich herpakte en professioneel uitliep naar 7-2. De uistekende scheidsrechter blies op z'n fluit en bepaalde daarmee tevens de eindstand. Er hadden er wellicht nog veel meer in gekund bij De Meer, maar ze hadden een uitstekende keeper.

Het leermoment van de wedstrijd was dat zelfs bij een afgetekende voorsprong, je niet alleen maar voor eigen succes moet gaan. Dat heeft de E5 goed begrepen. Dat is maar goed ook, want bestuur, jeugdcommissie, leden van het trainerscorps en vele toeschouwers stonden als een soort ballotagecommissie met zeer kritische blik naar de protegees van de E5 te kijken.

Noah stop ook de zevende penalty: Peter Dekkers, Rinus van Leijenhorst en Alphons Peters zien dat het goed is.

 

Hup AFC. Hup E5!!!!!

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site